Video laat Sony’s gelekte Android 4.1 Jelly Bean-versie zien

Redactie
25 december 2012, 8:54
1 min leestijd

De eerste officiële Sony Xperia Jelly Bean-updates worden pas rond februari verwacht, maar een video waarin een gelekte Android 4.1-firmware van Sony wordt gepresenteerd geeft ons alvast een kijkje in het nieuwe besturingssysteem van Xperia-smartphones. De Vietnamese website SonyVliet heeft de betreffende video gepubliceerd en laat een Xperia TL de nieuwste interface van Sony’s eigen Android-versie draaien.

De Android 4.1 Jelly Bean-versie voor Xperia-smartphones bevat onder andere een nieuwe launcher met verschillende wallpapers, een gloednieuwe album- en movie-app voor respectievelijk foto’s en video’s en een ClearAudio+ optie die de audiokwaliteit verhoogt. Laatstgenoemde feature wordt met de release van de Xperia V verwacht. Ondanks deze aanvullingen oogt de software ongeveer hetzelfde als de Android 4.0 Ice Cream Sandwich-versies van Sony. En dat is, mede door het zeer volwassen uiterlijk, enkel een goed teken.

Lees verder na de advertentie.

De verwachting is dat Sony tijdens elektronicabeurs CES 2013 (8-11 januari) een nieuwe Android-smartphone met een 5 inch-scherm gaat uitbrengen. Het scherm zou een hoge resolutie van 1080p hebben en de software die het toestel draait, is mogelijk eenzelfde versie als in de onderstaande video wordt getoond. Verder zou de smartphone, die tot op heden de (code)naam Xperia Z draagt, een Snapdragon S4 Pro quadcore-processor en 2GB werkgeheugen hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?
Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu