Video: Google ontwikkelt smartphone die je omgeving in kaart brengt

Project TangoGoogle heeft Project Tango gepresenteerd: een Android-smartphone die in staat is om te leren van je omgeving en die deze zeer nauwkeurig in kaart brengt. Het prototype kan op die manier kamers en andere ruimtes scannen, precies de afmetingen bepalen en obstakels in jouw buurt onderscheiden. Project Google moet hetzelfde doen voor navigatie binnenshuis als wat Google Maps Navigatie en Streetview hebben betekend voor buitenshuis navigeren. Volgens Johnny Lee, de leider van Project Tango, is het doel om mobiele apparaten een menselijk begrip van ruimte en beweging te geven.

Op korte termijn worden er 200 prototypen van de Project Tango-telefoon uitgestuurd naar ontwikkelaars. Zij helpen mee aan het ontwikkelen van betere tools om de omgeving in kaart te brengen, maar gaan ook games maken die de augmented reality-mogelijkheden optimaal benutten. Daarnaast gaan ze aan de slag met nieuwe algoritmen die de sensoren van het prototype beter gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het laatste Google nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.