Videochat in Google Talk op Android 3.0 minder schokkerig dankzij speciale technologie

Redactie
9 juli 2011, 12:02
1 min leestijd
Videochat in Google Talk op Android 3.0 minder schokkerig dankzij speciale technologie
Google-Talk

Een bekend probleem bij videochats is dat mensen die een smartphone of tablet in hun hand moeten houden, nogal de neiging hebben om te trillen en te schudden. Bij gebruik van een webcam in je laptop of desktop staat de camera stil, maar dat lukt niet als je het apparaat steeds in handen moet houden. Google gaat er daarom iets aan doen. Ze hebben SRI International ingehuurd om hun videostabilisatiesoftware in de Google Talk-app te verwerken. Dit zal gebeuren in de Google Talk-app die beschikbaar is op Android 3.0. De opnames met de frontcamera van de tablets zien er daarna minder schokkerig uit.
SRI International is een nonprofit-instelling, voorheen verbonden met Stanford University. Ze vonden in 1964 de computermuis uit en zijn sinds begin jaren 90 bezig met stabilisatiesoftware. Daar komt echter nogal wat computerkracht bij kijken, omdat de aanpassingen realtime moeten worden gedaan. Maar gelukkig zijn de huidige Android-tablets daartoe in staat.

Lees verder na de advertentie.

De software werkt als volgt: er vindt gezichtsherkenning plaats en de software probeert daarop te focussen. Het gezicht blijft dus zoveel mogelijk stilstaan, terwijl de achtergrond nog wel kan bewegen. Een voordeel van zo’n beter stilstaand beeld, is dat er minder beweging is, waardoor compressie ook makkelijker gaat. Het eindresultaat is een scherper beeld en minder ruis. De software stabiliseert het beeld voordat het in gecomprimeerde vorm ‘over de lijn’ (of in dit geval: door de lucht) wordt gestuurd.

Categorie: Google
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's