Videochat in Google Talk op Android 3.0 minder schokkerig dankzij speciale technologie
Redactie

Google-TalkEen bekend probleem bij videochats is dat mensen die een smartphone of tablet in hun hand moeten houden, nogal de neiging hebben om te trillen en te schudden. Bij gebruik van een webcam in je laptop of desktop staat de camera stil, maar dat lukt niet als je het apparaat steeds in handen moet houden. Google gaat er daarom iets aan doen. Ze hebben SRI International ingehuurd om hun videostabilisatiesoftware in de Google Talk-app te verwerken. Dit zal gebeuren in de Google Talk-app die beschikbaar is op Android 3.0. De opnames met de frontcamera van de tablets zien er daarna minder schokkerig uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

SRI International is een nonprofit-instelling, voorheen verbonden met Stanford University. Ze vonden in 1964 de computermuis uit en zijn sinds begin jaren 90 bezig met stabilisatiesoftware. Daar komt echter nogal wat computerkracht bij kijken, omdat de aanpassingen realtime moeten worden gedaan. Maar gelukkig zijn de huidige Android-tablets daartoe in staat.

De software werkt als volgt: er vindt gezichtsherkenning plaats en de software probeert daarop te focussen. Het gezicht blijft dus zoveel mogelijk stilstaan, terwijl de achtergrond nog wel kan bewegen. Een voordeel van zo’n beter stilstaand beeld, is dat er minder beweging is, waardoor compressie ook makkelijker gaat. Het eindresultaat is een scherper beeld en minder ruis. De software stabiliseert het beeld voordat het in gecomprimeerde vorm ‘over de lijn’ (of in dit geval: door de lucht) wordt gestuurd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.