De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Videoland V2-problemen: je bent niet de enige met issues 

Erwin Vogelaar
23 oktober 2022, 11:01
4 min leestijd
Videoland V2-problemen: je bent niet de enige met issues 

Videoland is bezig met de brede uitrol van zijn nieuwe app. ‘Videoland V2’ geeft echter veel problemen. Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie.

Videoland V2 problemen

Update 24 oktober: Het artikel is bijgewerkt met een reactie van Videoland. Daarnaast zijn de scores aangepast naar de hoeveelheid sterren die de apps in Nederland hebben in plaats van in de Verenigde Staten.

Videoland probeert een nieuwe versie van zijn app uit te rollen. In plaats van een update voor de bestaande applicatie, wordt er een kakelverse uitgebracht: Videoland V2. Afgelopen juni brachten we dit nieuws al, omdat de app toen werd gelanceerd. Sindsdien worden gebruikers beetje bij beetje overgezet. 

De uitrol lijkt nu pas een groot deel van de abonnees te bereiken. In de Play Store staat Videoland V2 op de eerste plek in de lijst met populairste items. De score van de app zit rond de 2,8 sterren, met veel negatieve reacties. 

Ter vergelijking: de apps voor Netflix en Disney Plus hebben 4 sterren en het Nederlandse NLZiet 3,7 sterren. De originele Videoland-app staat nu op 2,1 sterren, deels door negatieve recensies van mensen die de app plots niet meer kunnen gebruiken.

Videoland V2 Play Store

Niet klantvriendelijk

Videoland lijkt er voor te kiezen om gebruikers per account over te zetten naar de nieuwe app. Dat is niet heel klantvriendelijk. Zo stellen gebruikers dat het verschilt per apparaat of de app daarvoor al beschikbaar is en wat je ermee kunt.

Veel mensen kijken Videoland niet alleen via hun smartphone, maar bijvoorbeeld ook via een slimme televisie. Het kan dan gebeuren dat de televisie enkel de nieuwe app heeft, terwijl je account nog niet is overgezet naar Videoland V2. Dan kun je dus plots niet meer op je televisie kijken. 

Ook verdwijnen er volgens gebruikers al series in de oude app, die vervolgens alleen in de nieuwe applicatie te zien zijn. Een vreemde actie als nog niet alle accounts van oude gebruikers zijn overgezet. 

Geen verbetering

In de recensies in de Play Store is ook te lezen dat de nieuwe app zelf een achteruitgang is. Zo schrijft Nora Borg: “Een update zorgt meestal voor een verbetering, maar dat is nu niet zo. Ondertiteling moet je er ineens zelf bij zetten, hij blijft continu hangen, vooruit kijken is ook verleden tijd. Waardeloos. Zo door blijven gaan en ik zeg hem echt op, ben er helemaal klaar mee.”

Ook anderen klagen over missende ondertiteling en zeggen verder dat casten niet werkt, de app niet onthoudt waar je was gebleven en het geluid wegvalt. “Deze app is nog veel, veel slechter dan de V1”, schrijft Willem van Gool. 

Op sociale media uiten gebruikers eveneens hun frustratie. “Heb mijn abonnement opgezegd totdat de app verbeterd is. Laten we dat allemaal gaan doen!”, roept Twitter-gebruiker Monic op. Jolanda vraagt Videoland wanneer ze de nieuwe app gaan verbeteren. “Kan niet inloggen op V2, maar series verdwijnen op de oude app. Hoeven we dan ook niet te betalen al die tijd?”

Videoland

RTL Nederland B.V.

Gratis via Google Play

Reactie van Videoland

Een woordvoerder van Videoland stelt dat er voor een compleet nieuwe app is gekozen, om onder andere grote livestreams mogelijk te maken. Daarnaast is er bewust voor gekozen om om klanten in kleinere aantallen over te zetten, om eventuele problemen op te vangen. “Het is uiteraard vervelend dat klanten problemen ervaren, met name klanten die eerder geen problemen hadden. En het is belangrijk dat ze weten dat dit maar tijdelijk is. We ontwikkelen hard door op het nieuwe platform.”

Over de missende functies stelt de woordvoerder: “Stabiliteit is de basis en we hebben geprobeerd zoveel mogelijk van de veelgebruikte features van V1 op V2 te zetten. Van de honderden features die we aanbieden was een enkeling nog niet direct aanwezig bij de lancering van de nieuwe app.”

Daarnaast stelt Videoland dat gebruikers niet enkel de nieuwe app op hun televisies konden gebruiken, maar dat ze enkel vastliepen als ze de nieuwe app openden terwijl hun account nog niet was overgezet. Ook moesten gebruikers “hooguit enkele uren” wachten tot de nieuwste GTST-aflevering voordat ze in V2 zaten.

Videoland opzeggen

Ben je wel klaar met Videoland? We leggen uit hoe je jouw abonnement in 5 stappen opzegt. Daarna heb je genoeg keuze uit andere diensten. Check ons complete overzicht met streamingdiensten. Ook geven we je wekelijks kijktips met series en films van Videoland en de andere diensten. De nieuwste edities vind je hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu