De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vier de start van de lente met deze 4 gratis Android-apps

Gijs Ettes
20 maart 2014, 14:52
2 min leestijd
Vier de start van de lente met deze 4 gratis Android-apps
lente apps Android

Om de start van de lente te vieren, lichten we 4 Android-apps uit. Gebruik ze bijvoorbeeld om je toestel te personaliseren of om het perfecte terras in de buurt te vinden. Krijg en deel het lentegevoel met deze apps!

Lees verder na de advertentie.

Vier de lente op het terras

Met een fris lentezonnetje zien de pas geopende terrassen er bijzonder aanlokkelijk uit. Maar hoe weet je nu precies waar je terecht kunt voor de beste koffie, thee of alcoholische versnapering? Foursquare helpt je hier een handje bij. De sociale media-app is niet de meest voor de hand liggende keuze om een terras in de buurt te vinden, maar heeft dankzij de miljoenen gebruikers een aardige database met beoordelingen.

Wanneer je Foursquare start, kun je bovenin de app tikken om de beste café’s en restaurants in jouw omgeving te zien. Bij aankomst kun je inchecken, maar natuurlijk ook recensies van eerdere bezoekers checken. Zo weet je zeker dat je – letterlijk en figuurlijk – aan het juiste adres bent. Vanuit Foursquare kun je daarnaast navigeren naar de gewenste kroeg; Google Maps wordt dan automatisch geopend.

Download: Foursquare (gratis)

Vind je Foursquare niks, maar wil je toch snel zien welk terras bij jou in de buurt de moeite waard is, dan is TripAdvisor een goed alternatief. De app, die volledig Nederlandstalig is, bevat de beste hotels, restaurants en attracties in jouw omgeving. Via ‘Nu in de buurt’ kun je daarnaast snel horecagelegenheden in de buurt vinden die de moeite waard zijn.

Je kunt ze sorteren op gebruikersrecensies en filteren op prijsklasse en type keuken. Dat laatste is handig als je naast een biertje of wijntje ook nog iets wilt happen. TripAdvisor is net als Foursquare gratis te downloaden en werkt met vrijwel elk Android-toestel.

Download: TripAdvisor (gratis)

Krijg en deel je lentegevoel!

Een nieuw jaargetijde betekent een nieuwe look voor je Android-toestel. Verander je je telefoon of tablet liever niet al te ingrijpend, dan kun je gaan voor een van de gratis achtergronden van Voorjaar Live Achtergrond.

De live wallpapers die je in deze app vindt, ogen scherp en dynamisch. Ze zijn geschikt voor vrijwel elk Android-toestel en tonen prachtige landschappen met planten en bomen in volle bloei.

Download: Voorjaar Live Achtergrond (gratis)

Geef toe, jij hebt vast ook wel eens een vakantie- of vrijetijdsfoto gedeeld waarop je genietend van het zonnetje bent te zien. Met InstaWeather is het weer te raadplegen, maar nog veel leuker: je kunt gemakkelijk een foto schieten van jouw locatie met daarop alle weersinformatie.

Op die manier zien je vrienden precies waar je bent en tot hoeveel graden het kwik is opgelopen. Via sociale media kun je je kiekje eenvoudig delen. De populaire app is gratis te downloaden via de link hieronder en werkt met Android 2.2 en hoger.

Download: InstaWeather (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu