De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Ook Huawei maakt meerdere versies van nieuw topmodel’

Gijs Ettes
19 januari 2016, 12:20
1 min leestijd
‘Ook Huawei maakt meerdere versies van nieuw topmodel’

Net als concurrent Samsung maakt ook Huawei meerdere versies van zijn aankomende topmodel. Volgens Venturebeat wordt de Huawei P9 in vier varianten uitgebracht, waaronder eentje met een dubbele camera.

Lees verder na de advertentie.

‘Vier Huawei P9 versies in de maak’

Volgens een bij Huawei betrokken bron  komt de P9 in vier varianten, te weten een regulier model, goedkopere P9 Lite, grotere P9 Max en een ‘premiumversie’ met betere specificaties en een hogere prijs. Het vierde model zou een iets groter scherm krijgen, meer RAM en een dubbele 12 megapixel-camera. Die laatste  zou het mogelijk maken om foto’s achteraf scherp te stellen. Daarnaast biedt  de extra camera meer mogelijkheden voor het toepassen van filters en het aanpassen van het diafragma.

huawei p9 versies

Geen van de Huawei P9 versies zou de beschikking over een QHD-schermresolutie krijgen. In tegenstelling tot veel andere smartphonefabrikanten kiest Huawei voor een lagere full-hd-resolutie om zo de accu van zijn toestellen te ontzien. Vooralsnog blijft de Nexus 6P dus het enige Huawei-toestel met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Venturebeat meldt tot slot dat Huawei de P9 niet zal presenteren tijdens het Mobile World Congress, dat dit jaar plaatsvindt van 22 tot en met 25 februari. Het bedrijf organiseert waarschijnlijk een apart evenement om te voorkomen dat de P9 ondersneeuwt in al het geweld van de elektronicabeurs. De onthulling van de Samsung Galaxy S7 en LG G5 vinden naar verluidt wel  tijdens  het MWC plaats.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: Venturebeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu