Vincent Everts: ‘Android is de telefoon for the rest of us’ [Android Experience]

Redactie
24 maart 2010, 19:39
1 min leestijd
Vincent Everts: ‘Android is de telefoon for the rest of us’ [Android Experience]
android experience vincent everts

Vincent Everts ging in zijn presentatie op Android Experience terug in de tijd, naar de eerste mobiele toestellen en de bedrijven die daar een rol bij speelden. Andy Rubin was één van de mensen waar hij even bij stilstond: Rubin kennen we nu allemaal als de baas van Android. Maar Rubin was ook de oprichter van Danger, het bedrijf dat de mateloos populaire T-Mobile Sidekick op de markt heeft gebracht. Later richtte Rubin uit onvrede het bedrijf Android op, dat vervolgens werd overgenomen door Google.

We weten allemaal hoe het verder is afgelopen. Vincent is misschien niet de persoon waar je aan denkt bij een ‘typische Android-gebruiker’ (maar bestaan die eigenlijk wel?), maar hij heeft wel een idee waar de mobiele wereld naartoe gaat. De Nexus One bijvoorbeeld: een prachtig toestel, maar er moet nog wel een generatie overheen. Android is volgens Vincent een elegant OS, dat op allerlei apparaten gaat werken, inclusief de Google TV.

Lees verder na de advertentie.

Met Android kun je heel goedkoop een toestel onder de 100, 200 euro maken. Hij ziet de concurrentie van Android dan ook niet bij de typische smartphonemakers. Android gaat de strijd aan met alle niet-smartphones. Het wordt een toestel ‘for the rest of us’. Google monitort, maar gedraagt zich niet als dictator zoals Apple en heeft geen last van corporate gedoe zoals Nokia. Die typische Android-gebruikers moeten we misschien wel veel meer in verre landen zoeken: in Azië zit 81 van de bevolking nog niet op internet. In India zijn er 50 miljoen internetgebruikers en maar liefst 500 miljoen mobiele internetgebruikers. Daar ligt de potentie. En wie verdient dan het geld? De ontwikkelaars maar ook Google, met mobiele advertenties.

Vincent’s wensen voor de toekomst: een heerlijk toetsenbord en een batterijduur van 2 weken.

Foto: © Daphne Channa Horn

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's