VINCI Tab: Android-tablet voor peuters

Redactie
3 augustus 2011, 13:49
2 min leestijd
VINCI Tab: Android-tablet voor peuters

Het grote voordeel van Android ten opzichte van iOS is dat er meerdere vormfactoren mogelijk zijn. En dit leidt soms tot wat opmerkelijk verschijnselen. Nu komt het bedrijf Rullignet met een eigen tablet speciaal voor peuters. De VINCI Tab ziet er niet bepaald uit als iedere andere tablet. Een grote zachte rand om de Tab moet ervoor zorgen dat deze niet beschadigd wordt. Ook de software is helemaal aangepast zodat je niet bang hoeft te zijn dat de peuter kostbare in-app-aankopen gaat doen.

De VINCI Tab draait op Android 2.3 Gingerbread en is voorzien van speciale peutersoftware. Zo heb je peuterspelletjes, interactieve verhalen en muziekvideo’s waarmee peuters spelend kunnen leren. Ook heeft de tablet een speciale VINCI Diary App waarbij ouders een dagboek bij kunnen houden over de intellectuele en emotionele voortgang van het kind. Fabrikant Rullingnet probeert ontwikkelaars te stimuleren om meer apps te maken special gericht op peuters.

Lees verder na de advertentie.

Qua technische specificaties is het een redelijk tablet. Zo is er een 7 inch LCD-scherm (met speciaal verstrekt glas) met een resolutie van 800×480, een 1 GHz ARM Cortex A8 processor en 512 MB aan RAM. Er is geen Wi-Fi of 3G aanwezig zodat de peuter geen verbinding met het internet kan maken. Wel is de tablet via USB met je computer te verbinden. Aan de achterkant vindt je een 3 megapixel camera waarmee 720p HD-video kan worden opgenomen. De Tab komt met 4 GB (met 3.200 mAh batterij) of 8 GB (met 6.400 mAh batterij) intern geheugen, maar dit is desgewenst uit te breiden met een MicroSD-kaart.

De peutertablet zal als eerste in de Verenigde Staten op de markt komen. Het product is al wel te bestellen bij webwinkel Amazon als pre-order. Hierbij betaal je voor 389 dollar voor de 4 GB versie en 479 dollar voor de 8 GB versie. Vanaf 10 augustus wordt de tablet ook daadwerkelijk geleverd. Of en wanneer de VINCI Tab naar Nederland toe komt is nog niet bekend.

VINCI Tab


Bron: VINCI

Categorie: Tablets
Spotlight: Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's