De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Vind aanbiedingen in de buurt met Scoupy

Redactie
17 oktober 2011, 16:33
2 min leestijd
Vind aanbiedingen in de buurt met Scoupy
Vind aanbiedingen in de buurt met Scoupy

De Nederlandse aanbiedingen-app Scoupy is nu ook beschikbaar voor Android. De app laat zich het beste omschrijven als soort van Nederlandse Groupon, maar met een andere insteek. Met Scoupy krijg je aanbiedingen tot op 25 kilometer afstand te zien. Om de korting ook daadwerkelijk te ontvangen dien je naar de desbetreffende winkel toe te gaan en pas dan kan de aanbieding op je Android-telefoon verzilverd worden.

Als je de app opent dien je jezelf eenmalig te registreren. Vervolgens kun je op zoek gaan naar aanbiedingen in de buurt. Hierbij kan echter niet verder worden gekeken dan een straal van 25 kilometer. Om aanbiedingen verder weg te bekijken kun je wel zoeken op plaats zelf maar dat is soms minder praktisch. Wel handig is dat de aanbiedingen in verschillende categorieën zijn onderverdeeld zoals Eten en drinken, Shoppen, Nightlife en Wellness & beauty. Heb je een aanbieding gevonden die je aanstaat dan moet je deze activeren. Hiervoor veeg je de slider naar rechts. Het activeren kan alleen als je ook daadwerkelijk bij de plaats bent waar de aanbieding geldt.

Lees verder na de advertentie.

Een nadeel van de app is dat het laden van de aanbiedingen vrij lang duurt en nog niet overal in Nederland veel aanbiedingen zijn. De makers richten zich nu vooral op de Randstad, maar zijn van plan om ook in andere delen van Nederland actief te worden. Zo zijn er nu meer dan 700 acties die op bij 1.500 locaties gebruikt kunnen worden. De app onderscheidt zich wel van Groupon omdat de korting niet online verzilverd kan worden, maar alleen op de plaats van de aanbieding zelf. Je kunt ook zelf zoeken op aanbiedingen, maar het nadeel is dat deze niet worden gesorteerd op afstand. Tevens houdt Scoupy bij welke aanbiedingen je al hebt verzilverd.

De kwaliteit van de aanbiedingen is van een redelijk hoog niveau. Hoewel de app gratis te gebruiken is voor consumenten, betalen winkeliers een vergoeding tussen de 0,50 en 2,00 euro om een aanbieding te kunnen plaatsen. Voor winkeliers is het een extra manier om klanten te trekken. Hetzelfde geldt voor aanbiedingen van Groupon en PocketDeals waar winkeliers ook een kleine vergoeding betalen voor het plaatsen van aanbiedingen.

Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 2.1 of hoger nodig. Daarnaast moet je over mobiel internet en GPS beschikken om de aanbieding te kunnen activeren. Scoupy lijkt qua werking veel op de aanbiedingenapp PocketDeals die op dit moment alleen nog maar in Groningen beschikbaar is. De echte kortingsjager kan beter beide apps installeren, met daarbij ook meteen Groupon, zodat hij van alle markten thuis.

Downloaden via Android Market: Scoupy (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu