Opvolger Vine komt er toch niet aan: dit zijn de alternatieven
Erwin Vogelaar

Ben je aan het wachten op Vine 2? Dan hebben we slecht nieuws. De opvolger voor de populaire videodienst komt er voorlopig toch niet aan. Dit zijn de alternatieven.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Vine 2 komt er niet meer aan

Men is nog steeds niet over het stopzetten van Vine heen. De videodienst waarmee je korte video’s van maximaal zes seconden kon uploaden is in 2016 stopgezet door Twitter. Eind vorig jaar liet Vine-maker Dom Hofmann weten aan een opvolger te werken. Dat project is nu helaas stopgezet.

In het V2-forum waar fans halsreikend uitkeken naar Vine 2, liet Hofmann weten: “Ik heb de zeer moeilijke beslissing genomen om het V2-project voor onbepaalde tijd uit te stellen.” Hofmann wou het project zelf financieren, maar het publiek groeide zo hard dat de kosten in de eerste maanden al te hoog zouden zijn. Ook had Hofmann de juridische kosten niet voorzien.

vine 2

Hoewel Hofmann de bestaande ideeën en het werk dat al gedaan is niet weggooit, stelt hij wel dat het heel lang kan duren tot het weer wordt opgepakt. “Het spijt me heel erg voor de teleurstelling”, schrijft Hofmann.

HQ

Een deel van de mensen achter Vine zit nu achter een andere populaire app: HQ. Met deze app kun je elke dag geld verdienen door een quiz te spelen. Om dat te bereiken moet je wel twaalf vragen goed beantwoorden.

HQ is interessant, omdat de app video op een hele nieuwe manier gebruikt. Het gaat om een live quiz die dagelijks naar miljoenen gebruikers tegelijk wordt gestreamd terwijl je interactie hebt door het beantwoorden van vragen of gebruik te maken van de chat.

Lees ook: HQ toont dat de toekomst van apps bij video ligt

Alternatieven voor Vine

Sinds Vine zijn er geen video-apps opgestaan met dezelfde populariteit die het gat opvullen. Video’s worden nu voornamelijk gedeeld in bestaande apps. Denk aan Instagram Verhalen in Instagram, Snapchat, maar ook Twitter en Facebook. Ook zijn apps als Dubsmash en Musical.ly plekken om via video creatief aan de slag te gaan.

Lees het laatste nieuws over Vine

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.