De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Vine gaat in januari verder als Vine Camera

Erwin Vogelaar
17 december 2016, 9:57
2 min leestijd
Vine gaat in januari verder als Vine Camera

Twitter trekt niet volledig de stekker uit Vine komende januari, want met Vine Camera leeft de app toch nog een beetje voort.

Lees verder na de advertentie.

Vine Camera

Twitter kondigde eind oktober aan te zullen stoppen met Vine. Nu blijkt dat het bedrijf de app toch nog een soort tweede leven geeft. In plaats van Vine volledig stop te zetten, zal de app geüpdatet worden naar Vine Camera. Met deze nieuwe versie kun je nog steeds videootjes maken, maar de hele Vine-gemeenschap zal verdwijnen.

vine camera

De video’s die je maakt met Vine Camera zullen dus niet in je Vine-profiel opgeslagen worden, waarna andere Viners de video kunnen bekijken en reacties kunnen plaatsen. Video’s die je maakt met de nieuwe versie van de app worden opgeslagen op je toestel, of je kunt ze direct met Twitter delen.

Integratie in Twitter

Twitter komt de mensen die bekend zijn geworden door Vine ook tegemoet. Het bedrijf zal namelijk functies van Vine integreren in Twitter, waardoor het onder andere mogelijk moet zijn om je favoriete Vine-sterren op een nieuwe manier te volgen. Hoe dit er uit gaat zien is nog niet bekend. Wellicht komt er een manier om alleen de video’s van een Twitteraar te volgen.

Een integratie van Vine in Twitter zou een logische stap zijn voor het bedrijf. Afgelopen week is er een update uitgerold waardoor de functies van livestream-app Periscope aan Twitter zijn toegevoegd. Hierdoor kun je direct binnen de Twitter-app een livestream starten.

Vine’s exporteren

Op de website van Vine, waar de video’s ook gewoon blijven bestaan, is nu een functie toegevoegd om Vine’s te downloaden. Doe je dit, dan weet je zeker dat je gemaakte video’s niet verdwijnen. Uiteraard houdt niets je tegen om de gedownloade video’s elders weer te uploaden. Hoewel Twitter veel Vine-liefhebbers boos heeft gemaakt met de beslissing om te stoppen, lijkt het bedrijf er alles aan te doen om de stap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Lees het laatste nieuws over Vine

Bron: Vine
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu