Twitter stopt met video-app Vine

Erwin Vogelaar
27 oktober 2016, 18:53
2 min leestijd
Twitter stopt met video-app Vine

Vine stopt als app. Twitter heeft zonder reden aangekondigd de komende maanden de stekker uit deze video-app te trekken.

Lees verder na de advertentie.

Vine stopt

Schokkend nieuws: Twitter stopt met Vine. Vanuit het niets heeft het bedrijf aangekondigd de stekker er uit te trekken. Vine staat bekend om video’s van maximaal zes seconden, die zich blijven herhalen totdat je een volgende video bekijkt. Met dit format zijn er heuse Vine-sterren ontstaan met talloze fans. Deze creatievelingen maakten van Vine een kunstvorm. Toch blijkt de app niet succesvol genoeg, want Twitter stopt er de komende maanden mee.

Vine stopt

Twitter geeft zelf geen reden voor het sluiten van de app. Op medium schrijft het team dat sinds 2013 miljoenen mensen Vine hebben opgestart om naar de creative video’s te kijken. Twitter bedankt alle makers dat ze de app gebruikt hebben om video’s te maken. Ook bedankt Twitter alle mensen die de moeite hebben genomen om Vines te bekijken.

Wat gebeurt er met je Vines? Niets. Je kunt de komende maanden gewoon bij je Vines in de app en deze video’s downloaden, totdat de app stopt. Ook blijft de website online, omdat Twitter stelt dat het belangrijk is dat de Vines die nu gemaakt zijn beschikbaar blijven. Het is echter nog maar de vraag hoelang dit het geval zal zijn. Twitter stelt gebruikers een bericht te sturen als er iets wordt aangepast aan de app of aan de website.

Wat nu?

Steeds meer apps bieden de mogelijkheid om video’s te delen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Twitter zelf, of apps als Snapchat, Instagram en Facebook. Een exact alternatief voor Vine is er echter niet en gebruikers reageren daarom geschokt via social media. Onder andere met een van de bekendste Vines die je hieronder kunt zien. Ben jij teleurgesteld dat Vine stopt? Welke app ga je nu gebruiken? Laat het vooral even weten in de reacties.

Lees het laatste nieuws over Vine

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu