Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Grote banken vooralsnog niet aan de slag met vingerafdrukscanners

Gijs Ettes
7 maart 2014, 16:43
2 min leestijd
Grote banken vooralsnog niet aan de slag met vingerafdrukscanners
Galaxy S5 vingerafdrukscanner

De Nederlandse banken ING, ABN AMRO en de Rabobank hebben op korte termijn geen concrete plannen om de functionaliteit van vingerafdrukscanners te implementeren in hun apps. AndroidPlanet deed een rondgang bij de banken om na te gaan of, naast PayPal, ook andere partijen het mogelijk gaan maken om mobiele betalingen uit te voeren met bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5. In het geval van PayPal is het hierdoor niet meer nodig om een pin- of verificatiecode in te voeren. Bij de introductie van de Galaxy S5 kondigde Samsung de samenwerking met PayPal aan.

De fabrikant onderzoekt hoe andere partijen de functionaliteit van de vingerafdrukscanner kunnen benutten en heeft hiervoor de SDK ter beschikking gesteld. Banken zien er voorlopig echter nog geen brood in. “ING houdt nauwlettend de nieuwste trends op het gebied van authenticatie in de gaten, maar heeft op de korte termijn geen plannen om ondersteuning voor een vingerafdrukscanner te introduceren”, aldus Ronald van Buuren van ING. “Wel zien we de potentie van contactloos en mobiel betalen in. De introductie van mobiel betalen zal op een later moment plaatsvinden, maar het is nog te vroeg om aan te geven wanneer dat precies zal zijn.”

Lees verder na de advertentie.

‘Vingerafdrukscanner minder veilig’

vingerafdrukscanner Galaxy S5

Ook de Rabobank gaat niet aan de slag met vingerafdrukscanners zoals die van de Galaxy S5  of de iPhone 5S: “Wij verwachten niet dat met een vingerafdruk hetzelfde hoge beveiligingsniveau kan worden bereikt als met de Random Reader en de opvolger daarvan, de Rabo Scanner”, laat  Margo van Wijgerden van de Rabobank weten. In het tweede kwartaal van 2014 maakt de bank wel  mobiel betalen beschikbaar voor smartphones, nadat een eerdere pilot in Leiden succesvol bleek. “De Rabobank zet vol in op toepassingen voor mobiel bankieren en betalen, omdat we zien dat de smartphone en tablet in razendsnel tempo aan populariteit wint.”

Brigitte Seegers, die namens ABN AMRO spreekt, geeft aan dat de bank de ontwikkelingen met betrekking tot vingerafdrukscanner volgt, maar dat ABN AMRO niet voornemens is om ermee aan de slag te gaan.

“Mobiel betalen met smartphones en tablets heeft zeker de toekomst. Of hetzelfde geldt voor vingerafdrukscanners weet ik niet; deze implementeren en de veiligheid van je vingerafdruk waarborgen, ligt bij de banken”, laat Jannemieke Zandee, woordvoerder van iDEAL, tot slot weten. Vooralsnog laten banken de techniek echter links liggen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu