De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google: ‘Virtual reality heeft nog een lange weg te gaan’

Erwin Vogelaar
26 juni 2016, 10:00
2 min leestijd
Google: ‘Virtual reality heeft nog een lange weg te gaan’

Hoewel het soms lijkt alsof iedereen nu met virtual reality bezig gaat en het dus de grote nieuwe technologie is, blijft Google realistisch. Relatief weinig mensen weten er nog van.

Lees verder na de advertentie.

Virtual reality adaptatie

Google is maar één van de bedrijven die nu hoog inzet op virtual reality. Het bedrijf legde de technologie direct in de handen van veel mensen door het goedkope Google Cardboard aan te bieden. Met wat karton, twee lenzen en een smartphone zijn direct een hoop vr-ervaringen toegankelijk. Google droomt echter verder dan Cardboard, want het bedrijf werkt aan het nieuwe vr-platform Daydream. Met Daydream is er nog veel meer mogelijk, qua brillen, graphics, interactie en meer. Toch blijft Google realistisch over deze technologie. Googles hoofd virtual reality Clay Bavor stelt dat zo’n nul procent van de wereldbevolking nog weet wat vr is.

virtual reality adaptatie

Google heeft afgelopen week zijn vr-technologie getoond op advertentiefestival Cannes Lions en daar sprak Bavor met The Wall Street Journal. Hier vertelde de vr-baas dat hij vaak de mensen in zijn team en in de media-industrie moet herinneren dat virtual reality nog steeds relatief onbekend is. Er wordt wel eens gesproken alsof vr nu klaar is voor de massa en dat vr binnen zoveel jaar de entertainment-industrie gaat domineren, maar zover is de technologie nog lang niet. Zelfs terwijl de 360-graden-advertenties op YouTube al twintig miljoen keer bekeken zijn en Google al vijf miljoen Google Cardboard-brilletjes uitgestuurd heeft.

Andere grote partijen op de markt zijn HTC en Facebook, met de HTC Vive en de Oculus Rift. Deze brillen zijn echter zo duur en de content ervoor zo karig, dat de groei van vr nu echt bij de smartphonemarkt ligt. Op deze markt is Samsung met de Gear VR ook een belangrijke speler. Hoewel Google genoeg kansen ziet voor de groei van vr via de smartphone-markt, blijft Bavor wel realistisch: “Hoewel er nu veel energie en hype rond vr is, voorspellen we dat de adaptatie een stuk langzamer zal gaan dan mensen verwachten.”

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu