Vissengids binnenkort als Android-app: welke vis heb ik beet?
Redactie

beekforelSportvisserij Nederland heeft een app ontwikkeld, die eind maart officieel gelanceerd wordt op de grootste hengelsportbeurs van Europa, de Visma. Als visliefhebber kun je de app echter nu al downloaden uit de Android Market. Het idee erachter is dat iedereen wel een baars van een snoek kan onderscheiden, maar het lastiger wordt als je bedenkt dat er in Nederland wel 170 vissoorten zijn. De landelijke belangenvereniging voor sportvissers heeft daarom deze Vissengids ontwikkeld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Aan de hand van kenmerken kun je snel achterhalen welke vis je hebt gevangen. Je hebt daarbij steeds keuzes: zoet of zout water? Zitten de ogen aan de zijkant? Zitten er schubben op? De diverse vissoorten staan ook opgesomd in een alfabetische lijst, voorzien van een duidelijke foto en zowel de Nederlandse als de Latijnse namen. Je kunt ook zoeken op basis van visfamilies, zoals schollen en roggen.

Heb je je vis gevonden, dan krijg je er een omschrijving bij, zoals maximale lengte, leefwijze, voedsel, plaatsen waar de vis voorkomt en status (bijvoorbeeld bedreigde vissoorten). Zo weet je meteen of je de vis met een gerust hart mee naar huis mag nemen. Je kunt de vissengids ook in je desktopbrowser raadplegen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.