HTC’s vr-appwinkel Viveport komt ook naar smartphones

Erwin Vogelaar
7 augustus 2016, 19:10
2 min leestijd
HTC’s vr-appwinkel Viveport komt ook naar smartphones

HTC lanceert later dit jaar app-winkel Viveport, speciaal voor virtual reality. De apps in deze winkel zullen niet alleen bruikbaar zijn met vr-bril HTC Vive, want er komt ook een smartphoneversie.

Lees verder na de advertentie.

Viveport komt naar smartphones

Nu de vr-bril HTC Vive goed verkrijgbaar is, kijkt HTC verder naar manieren om greep te krijgen op de vr-markt. De gekozen manier om dit te doen is een eigen app-winkel voor virtual reality, genaamd Viveport. Deze winkel wordt komende herfst gelanceerd en ontwikkelaars kunnen nu al een bèta aanvragen. Opvallend is dat deze app-winkel niet alleen voor HTC Vive-ervaringen bedoeld is, maar ook gebruikt kan worden via webbrowsers en smartphone-apps.

viveport

De nadruk van Viveport komt niet op games te liggen, want er zijn allerlei vr-ervaringen verkrijgbaar. Van educatie, design, kunst, muziek, sport en gezondheid tot mode, reizen, nieuws en meer. De nadruk bij de HTC Vive ligt op dit moment nog voornamelijk op games, maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om virtual reality te beleven. HTC wil met deze winkel dat ontwikkelaars globaal mensen kunnen bereiken, zowel met gratis als betaalde app. Viveport ondersteunt daarnaast in-app aankopen, abonnementen en andere manieren voor ontwikkelaars om geld te verdienen aan de apps.

Het is nog onduidelijk hoe Viveport op Android gaat werken. Het lijkt erop dat HTC een platform wil maken waar iedereen vr-apps kan vinden ongeacht het apparaat waarmee ze de winkel openen. HTC heeft zich tot nu toe voornamelijk bezig gehouden met de prijzige bril HTC Vive, maar mogelijk wil het bedrijf ook een graantje meepakken van de groeiende vr-markt voor smartphones. Onder andere Samsung en Google hebben succes op deze markt met de Gear VR en Google Cardboard. Later dit jaar lanceert Google het nieuwe Daydream-platform met tevens een vr-winkel en nieuwe brillen. HTC heeft al toegezegd Daydream te gaan ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: HTC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu