De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vivo Nex 3 is de eerste smartphone met een ‘watervalscherm’

Rens Blom
28 augustus 2019, 15:03
2 min leestijd
Vivo Nex 3 is de eerste smartphone met een ‘watervalscherm’

Het Chinese Vivo presenteert volgende maand de eerste smartphone met een ‘watervalscherm’ dat ook de zijkanten beslaat. Dit toestel wordt de Vivo Nex 3 en is uitgebreid te zien in een video.

Lees verder na de advertentie.

Check de Vivo Nex 3-video

Met het watervalscherm bedoelen smartphonefabrikanten een display dat niet alleen de hele voorkant vult, maar ook het grootste deel van de zijkanten beslaat. Smartphones met gebogen schermranden zijn er al jaren, maar het scherm loopt dan nauwelijks door. Op een watervalscherm vult het display ruim de helft van een zijkant.

De Vivo Nex 3 moet de eerste smartphone worden met zo’n display. Het scherm heeft randen die in een hoek van 88 graden om de zijkanten heen zitten. Overigens hebben die gebogen schermranden geen nut, ze zien er vooral tof uit.

Dat zie je in onderstaande video van de YouTuber MrWhoseTheBoss, die alvast aan de slag mocht met de Nex 3. In de video zie je onder andere dat foto’s en video’s letterlijk het hele scherm in beslag nemen, zonder storende randen.

Specificaties van de Nex 3

Omdat Vivo de Nex 3 nog moet onthullen, zijn veel specificaties nog niet bekend. Uit de bovenstaande video zijn wel al een aantal kenmerken te herleiden. Zo heeft het toestel in ieder geval een koptelefoonaansluiting en is de behuizing vrij van fysieke knoppen.

Je bedient het volume en het aan- en uitzetten via drukgevoelige zijkanten. Deze techniek ken je misschien van de HTC U12 Plus, waar het overigens slecht op werkte. Volgens MrWhoseTheBoss doet de Nex 3 dit beter. Eerder werd bekend dat het toestel een oled-scherm heeft.

Vivo Nex 3

De smartphone gebruikt verder een usb-c-aansluiting, ondersteunt 5G en heeft drie camera’s op de achterkant. Vermoedelijk draait de Nex 3 op een krachtige processor met veel werk- en opslaggeheugen, maar details ontbreken nog. Geruchten hebben het over de Snapdragon 855 Plus-chip en snel opladen met 44 Watt. Dat is ongeveer even snel als de Huawei P30 Pro.

Release

Vivo presenteert de Nex 3 ergens in september. Het is onduidelijk of de smartphone in Nederland verschijnt. De eerste generatie Vivo Nex kwam hier vorig jaar uit via een webwinkel. Vivo zelf is nog niet in Europa actief, maar zoekt wel personeel dat hier verandering in moet brengen.

Het watervalscherm gaan we dit jaar overigens op meer smartphones zien. Het lijkt erop dat de Huawei Mate 30 Pro voor dit schermtype kiest en Oppo heeft al een video getoond waarin het een prototype toestel toont.

Wat vind jij van het watervalscherm? Zou je deze innovatie graag op je volgende smartphone willen zien of bedank je ervoor? Discussieer mee in de reacties hieronder!

Lees meer over Vivo

Bron: YouTube
Bronnen afbeeldingen: YouTube, YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu