Chinese Vivo kondigt quad hd Android telefoon aan

Gijs Ettes
16 oktober 2013, 18:00
1 min leestijd
Chinese Vivo kondigt quad hd Android telefoon aan
quad hd android telefoon

Het Chinese bedrijf Vivo heeft via zijn Weibo-pagina bekendgemaakt dat het een quad hd Android telefoon  gaat uitbrengen met een resolutie van maar liefst 1440×2560 pixels.

Het toestel met indrukwekkende scherm krijgt de naam Vivo Xplay 3S en heeft een schermgrootte van 5,7 inch. Door deze schermgrootte levert de resolutie van 1440×2560 van het toestel een indrukwekkende pixeldichtheid op. De meeste toptoestellen van bijvoorbeeld Samsung werken momenteel nog met hoogstens 1080×1920 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Verder huisvest de Xplay 3S de rappe Snapdragon 800-chip die een quadcore-processor bevat. Vivo is net als Oppo onderdeel van het Chinese BBK Electronics. Het is nog niet bekend wanneer het toestel uit zou moeten komen, wat het verder bevat en hoeveel hij gaat kosten.

Chinese smartphones zijn enorm in opkomst, en dat is niet verwonderlijk. Uit de stallen van Chinese fabrikanten als Huawei en Xaomi komen momenteel bijvoorbeeld enorm goede toestellen die voor een erg lage prijs verkrijgbaar zijn. Bekijk daarom zeker het over van vijf Chinese smartphones die je voor een opvallend zacht prijsje naar Nederland kunt halen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu