Volgende smartphone met 2K-scherm onthuld: Vivo Xplay 3S

Gijs Ettes
18 december 2013, 16:20
1 min leestijd
Volgende smartphone met 2K-scherm onthuld: Vivo Xplay 3S
Vivo Xplay 3S

De strijd om het scherpste scherm op een smartphone is flink losgebarsten. Na de Oppo Find 7 is nu ook de Vivo Xplay 3S aangekondigd: een Android-toestel voorzien van een 6 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat komt neer op maar liefst 490 pixels per inch. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S4 heeft een pixeldichtheid van 441 ppi.

Sowieso wekken de specificaties van de Vivo Xplay 3S, die vandaag officieel werd onthuld in Beijing, indruk. Het toestel heeft een 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800), 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Het is nog onduidelijk of dit is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Verder vinden we 4G-ondersteuning, een 3200 mAh-accu en een 13-megapixel-camera aan boord.

Lees verder na de advertentie.

Vivo Xplay 3S achterkant

Vivo Xplay 3S heeft een minimalistisch design, maar valt wel op dankzij de dunne randen rondom het scherm. Zo’n 84 procent van de voorzijde wordt ingenomen door het display, dat daardoor aantrekkelijk is om video’s op te bekijken.

De smartphone maakt gebruik van Android met Vivo’s eigen Funtouch OS-skin. Deze brengt een aantal interessante functies met zich mee, die gebruikmaken van augmented reality voor bijvoorbeeld het delen en projecteren van video’s.

Met de City Show AR-app kun je aanbiedingen in je omgeving bekijken en daarnaast is het mogelijk om afspeellijsten samen te stellen op basis van je humeur.

Vivo Xplay 3S release

Naar verwachting wordt de smartphone vóór het Chinese nieuwjaar (31 januari) uitgebracht voor een adviesprijs van omgerekend 419 euro. Of en wanneer de Vivo Xplay 3S naar het westen komt, is vooralsnog onbekend.

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu