Testversie VLC met Chromecast-ondersteuning nu beschikbaar
Wouter Nijsen

Er is een vroege versie van de populaire videospeler VLC verschenen met ondersteuning voor de  Chromecast. De feature werkt nog verre van perfect, maar lijkt er dus wel aan te komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

VLC Chromecast

Veel VLC-gebruikers wachten al jaren op Chromecast-ondersteuning, waarmee zij beelden op vanaf een pc via de videospeler kunnen streamen naar een televisie. De functie is nog niet officieel beschikbaar, maar daar lijkt spoedig verandering in te komen. Er is namelijk een zogeheten nightly, een vroege testversie, van VLC verschenen die Chromecast-ondersteuning biedt. De testversie is beschikbaar voor Windows en Linux, maar MacOS wordt nog niet ondersteund.

vlc chromecast

In de nightly is niet de bekende Cast-knop aanwezig, maar gebruikers moeten naar het menu `Tools` gaan, waar de nieuwe optie `Render Output` staat. In dit menu vind je de opties om beelden naar een andere apparaat te streamen. Chromecasts in de buurt worden gedetecteerd en getoond, waarna er gelijk met de gadget verbonden kan worden.

Omdat het om een testversie van VLC gaat, werkt de Chromecast-ondersteuning niet of nauwelijks. Website ArsTechnica meldt dat nadat er verbinding werkt gemaakt met de Chromecast, de televisie werd ingeschakeld op de juiste input, maar er een foutmelding verscheen toen beelden moesten streamen.

Het is onduidelijk wanneer de officiële versie van VLC met Chromecast-ondersteuning verschijnt. Op deze pagina kun je de nightly downloaden voor Windows of Linux en de feature alvast proberen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.