VMWare MVP hypervisorIn de Franse stad Cannes vindt op dit moment VMWare`s VMworld Europe 2009 plaats, een technologieconferentie waar je een interessante demonstratie kon zien: Windows CE en Android op hetzelfde apparaat. Er wordt gebruikt gemaakt van het Mobile Virtualization Platform (MVP) met een hypervisor van slechts 20 kB. Elke virtuele machine neemt slechts 40MB opslagruimte in beslag en de twee kunnen parallel naast elkaar draaien. Volgens VMWare zijn er al toestelmakers mee aan de slag gegaan. In onderstaande video zie je MVP in actie op een Nokia N800 internettablet.

In beide virtuele machines heb je de touchfunctie tot je beschikking en de grafische prestaties zijn niet slechter dan normaal. Als gebruiker kun je aangeven welke van de twee virtuele machines het primaire OS is en kan op elk gewenst moment overschakelen naar de andere virtuele machine.

Hieronder zie je links in het Windows-gedeelte een spelletje Solitaire, terwijl in het Android-gedeelte gelijktijdig een wereldbol ronddraait.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.