VMware werkt aan virtualisatie Android en Windows Mobile voor smartphones

Redactie
7 december 2009, 16:32
1 min leestijd
VMware werkt aan virtualisatie Android en Windows Mobile voor smartphones
htc g1 os2

Het is lastig om het juiste mobiele besturingsysteem te kiezen nu er zoveel goede keuzes zijn. Het zou makkelijker zijn als je meerdere kon kiezen. VMware is daar druk, mee bezig: ze willen zorgen dat je twee mobiele besturingssystemen naast elkaar kunt gebruiken en hebben het al werkend voor Android en Windows Mobile. We zullen dan moeten wachten tot 2012. De prototypes zijn nog erg afgestemd op nerds, met lelijke bootmenu’s.

Een volgende stap om van de oplossing een succes te maken, is als je naadloos kunt wisselen tussen beide besturingssystemen, zonder je toestel te herstarten. VMware beweert dat het mogelijk is, maar indrukwekkende videodemo’s zijn nog moeilijk te vinden. VMware’s hoofd voor mobiele telefoonvirtualisatie, Srinivas Krishnamurti, sprak met Computerworld over de visie van zijn bedrijf op virtualisatie op smartphones.

Lees verder na de advertentie.

VMware heeft al laten zien dat het op een smartphone met 128MB RAM mogelijk is om Android en Windows Mobile naast elkaar te gebruiken, maar ideaal zou 256MB RAM zijn. Processorkracht, geheugen of capaciteit is geen belemmering om twee besturingssystemen te draaien, meent Krishnamurti.

virtual os

Als doelgroep ziet de VMware-man vooral mensen die hun smartphone meer als een pc dan als een telefoon gebruiken. Ook kan het een oplossing zijn voor mensen die al een goede privételefoon hebben en geen zin hebben om ook nog een zakelijke telefoon op zak te steken. VMware heeft een Amerikaanse en Europese operator gekozen om in 2011 met een betatest te beginnen.

Maar volgens Zane Adam, bij Microsoft in dienst als hoofd virtualisatie, is er in de markt helemaal geen interesse in deze toepassingen. “Ik heb alle scenario’s voor telefoonvirtualisatie gezien, maar klanten vragen er niet om”. Microsoft houdt de ontwikkelingen wel in de gaten, maar ziet er op dit moment nog geen brood in.

Via: Computerworld
Meer info: VMware

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's