Vodafone verhoogt snelheid 3G-netwerk voor alle klanten

Redactie
10 september 2015, 12:12
1 min leestijd
Vodafone verhoogt snelheid 3G-netwerk voor alle klanten

Sinds deze week is de  Vodafone 3G-snelheid verhoogd tot maximaal 43,3Mbit/s. De provider maakt  de snellere mobiele internetverbinding kosteloos beschikbaar voor alle klanten.

Lees verder na de advertentie.

Verbetering Vodafone 3G-netwerk

vodafone 3g

Het Vodafone 3G-netwerk had eerst een maximale snelheid  van 28,8Mbit/s.  Met de recente verandering kunnen gebruikers een maximale theoretische snelheid van 43,3Mbit/s behalen. In de praktijk komt dit  neer op een downloadsnelheid van tussen de  7 en de 15Mbit/s te liggen. Het verschil tussen de theoretische en praktische snelheid wordt veroorzaakt door factoren als de dekking van het Vodafone-netwerk op locatie. De downloadsnelheid in MB’s zal rond de 2MB bedragen.

Vodafone heeft laten weten dat de maximale uploadsnelheid niet verandert door de aanpassing. Deze blijft 5,8Mbit/s, waardoor de snelheid in de praktijk tussen de 1 en 2,5Mbit/s uitkomt. Concreet betekent dit dat je bestanden met maximaal 300KB per seconde kunt uploaden.

In principe geldt  de nieuwe snelheid voor alle Vodafone-klanten, maar niet voor klanten van dochterondernemingen als Hollandsnieuwe. Het telecombedrijf is eerder echter al begonnen aan het overzetten van klanten naar hun 4G-netwerk, met een maximale snelheid van 225 Mbit/s.

Lees het laatste nieuws over Vodafone

Via: Tweakers
Categorie: Providers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's