De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vodafone verhoogt snelheid 3G-netwerk voor alle klanten

Redactie
10 september 2015, 12:12
1 min leestijd
Vodafone verhoogt snelheid 3G-netwerk voor alle klanten

Sinds deze week is de Vodafone 3G-snelheid verhoogd tot maximaal 43,3Mbit/s. De provider maakt  de snellere mobiele internetverbinding kosteloos beschikbaar voor alle klanten.

Lees verder na de advertentie.

Verbetering Vodafone 3G-netwerk

vodafone 3g

Het Vodafone 3G-netwerk had eerst een maximale snelheid  van 28,8Mbit/s.  Met de recente verandering kunnen gebruikers een maximale theoretische snelheid van 43,3Mbit/s behalen. In de praktijk komt dit  neer op een downloadsnelheid van tussen de  7 en de 15Mbit/s te liggen. Het verschil tussen de theoretische en praktische snelheid wordt veroorzaakt door factoren als de dekking van het Vodafone-netwerk op locatie. De downloadsnelheid in MB’s zal rond de 2MB bedragen.

Vodafone heeft laten weten dat de maximale uploadsnelheid niet verandert door de aanpassing. Deze blijft 5,8Mbit/s, waardoor de snelheid in de praktijk tussen de 1 en 2,5Mbit/s uitkomt. Concreet betekent dit dat je bestanden met maximaal 300KB per seconde kunt uploaden.

In principe geldt  de nieuwe snelheid voor alle Vodafone-klanten, maar niet voor klanten van dochterondernemingen als Hollandsnieuwe. Het telecombedrijf is eerder echter al begonnen aan het overzetten van klanten naar hun 4G-netwerk, met een maximale snelheid van 225 Mbit/s.

Lees het laatste nieuws over Vodafone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu