De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Vodafone 4g-netwerk live voor Red-klanten

Gijs Ettes
5 augustus 2013, 11:22
1 min leestijd
Vodafone 4g-netwerk live voor Red-klanten
vodafone-android

Het Vodafone 4g-netwerk is geopend voor bestaande Vodafone Red-klanten en gebruikers die vanaf nu op Vodafone Red overstappen. Dit abonnement moet natuurlijk wel gepaard gaan met een smartphone die 4g ondersteunt. Deze lijst met toestellen is echter nog beperkt. Zelfs de Samsung Galaxy S4 ontbreekt vooralsnog.

Het 4g-netwerk van mobiele provider Vodafone is vanaf maandag operationeel in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.  Via de  dekkingskaart  kun je zien in hoeverre je in jouw omgeving al gebruik kunt maken van 4g. Mobiel internet over 4g is gemiddeld tien keer sneller dan het huidige 3g-internet.

Lees verder na de advertentie.

4g biedt theoretisch gezien maximaal 50Mbps; volgens Vodafone moet je gemiddeld 10 tot 15Mbps in de praktijk verwachten. Vodafone zegt zijn 3g-netwerk ook versneld te hebben.

Toestellen die Vodafones 4g-netwerk ondersteunen nog schaars

Android-toestellen die het 4g-netwerk van Vodafone ondersteunen zijn nog niet in grote getale aanwezig. Momenteel is 4g nog alleen mogelijk met de volgende toestellen:

  • Sony Xperia Z
  • Sony Xperia SP
  • HTC One
  • Samsung Galaxy S3
  • Samsung Galaxy Note 2

Vodafone maakt voor zijn 4g-netwerk gebruik van lage (800MHz) en hoge (1800MHz) frequenties. Met de lage frequenties wordt een grote dekking bereikt, en de hoge frequenties zijn bedoeld voor een grote capaciteit en goede snelheden in dichtbevolkte gebieden.

KPN is al langer bezig met de uitrol van het  KPN 4g-netwerk  en belooft tegen het einde van het jaar 80 procent van Nederland te bereiken, in het eerste kwartaal van 2014 heel Nederland.

Lees alles over 4g op de uitgebreide  4g-pagina  van Smartphone.nl.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu