Vodafone laat alle 4G-klanten gebruikmaken van snelste verbinding

Redactie
28 augustus 2014, 10:34
1 min leestijd
Vodafone laat alle 4G-klanten gebruikmaken van snelste verbinding
Vodafone 4G

Vodafone heeft donderdag bekendgemaakt de snelheid van zijn 4G-netwerk voor alle 4G-klanten gelijk te trekken, waardoor alle klanten de snelste 4G-verbinding krijgen. Het was tot op heden mogelijk om snelheden tussen de 25 en 50 Mbps, dat in realiteit zo’n 3 tot 6 megabyte per seconde is, te krijgen.

Die snelheden worden geschrapt en alle Vodafone-gebruikers kunnen per direct gebruikmaken van de maximale snelheid van 75 Mbps, dat in theorie zo’n 9 megabyte per seconde is. Vodafone meldt dat de werkelijke snelheid gemiddeld tussen de 10 en 25 Mbps ligt, wat neerkomt op zo’n 1   3 megabyte per seconde. Snel genoeg voor de meesten. Ook wordt de uploadsnelheid van 4G-verbindingen voor iedereen verdubbeld.

Lees verder na de advertentie.

Vodafone 4G

De verhoging van de snelheid heeft een enorm gunstig effect voor Vodafone-klanten, zo meldt de provider. Niet alleen kun je sneller internetten, het netwerk wordt ook minder belast omdat klanten sneller hun download of upload kunnen uitvoeren. Minder actieve connecties betekent een snellere doorvoer van data.

Vanaf 1 september hebben alle Vodafone 4G-klanten toegang tot de snelste snelheid. Vanaf oktober rolt Vodafone zijn 4G+ netwerk uit, dat de snelheid van 4G zou moeten verdriedubbelen. Dan download je realistisch gezien met 50 tot 70 Mpbs, wat uitkomt op 6 tot 9 megabte per seconde.

Bekijk de Vodafone 4G-abonnementen

Lees het laatste Vodafone-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu