Vodafone brengt dit jaar twee Android-tablets uit #IFA

Redactie
6 september 2011, 13:26
1 min leestijd
Vodafone brengt dit jaar twee Android-tablets uit #IFA

Vodafone Duitsland heeft op IFA in Berlijn bekend gemaakt dat ze dit jaar nog twee tablets op de markt zal brengen. Het gaat om een 7 en een 10 inch tablet die de naam Smart Tab zullen krijgen. Beide tablets zullen op Android 3.2 Honeycomb draaien en worden naar alle waarschijnlijkheid gemaakt door Huawei. Hoewel de tablets in eerste instantie op de Duitse markt zijn gericht, lijkt het voor de hand te liggen dat deze ook naar Nederland toe zullen komen.

Beide Vodafone-tablets hebben een Qualcomm 1.2 GHz dual-core processor. Ook hebben ze allebei een resolutie van 1.280×800, hoewel de Smart Tab 7 en de Smart Tab 10 allebei een ander schermgrootte hebben. Iedere tablet heeft twee camera’s, eentje van 5 megapixel aan de achterkant en eentje van 2 megapixel aan de voorkant om mee te videobellen. Daarnaast is er 1 GB aan werkgeheugen en 16 GB intern opslaggeheugen dat eventueel is uit te breiden met een MicroSD-kaart. Er is HSDPA tot 14.4 Mbps mogelijk voor snel mobiel internet, maar ook via Wi-Fi is met internet verbinding te maken.

Lees verder na de advertentie.

Beide tablets moeten aan het eind van november op de markt verschijnen. Details over een Nederlandse release zijn er nog niet. Daarnaast is het ook nog onduidelijk hoeveel de Smart Tab tablets van Vodafone gaan kosten. Het is niet de eerste keer dat Vodafone een ‘eigen tablet’ uitbrengt. Eerder bracht ze de Samsung Galaxy Tab 10.1v uit en ze biedt sinds kort ook al de ZTE V9 Light prepaid tablet aan.

 Vodafone Smart Tab 10
 Vodafone Smart Tab 7
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu