Vodafone gaat dataverbruik per app inzichtelijk maken

Redactie
17 maart 2015, 9:16
1 min leestijd
Vodafone gaat dataverbruik per app inzichtelijk maken

Vodafone gaat het dataverbruik per app inzichtelijk maken in zijn eigen applicatie. Dat liet de provider maandagavond weten tijdens een uitzending van het televisieprogramma Radar.

Lees verder na de advertentie.

Vodafone dataverbruik wordt inzichtelijker

Vodafone dataverbruik

De update voor My Vodafone die beter inzicht geeft in je dataverbruik wordt ergens de komende maanden (en ieder geval vóór de zomervakantie) uitgerold voor Android. De iOS-app wordt  later aangepast. Momenteel kun je in de app al zien hoeveel MB’s je in totaal hebt verbruikt, maar hoeveel data afzonderlijke applicaties hebben opgesoupeerd is nog niet inzichtelijk.

Dit is binnen Android overigens wel via ‘Instellingen > Draadloos en Netwerken > Datagebruik’ te checken. Na een stortvloed aan klachten van klanten over hoog datagebruik heeft Vodafone ervoor gekozen deze informatie ook in zijn app te implementeren. Veel Vodafone-klanten klaagden – onder meer bij Radar – over onverklaarbaar hoge kosten voor mobiel internet. De provider kon geen antwoord geven op de vraag waardoor dit werd veroorzaakt, maar komt met een nieuwe app wel zijn klanten tegemoet.

Concurrenten van Vodafone als KPN, T-Mobile en BEN zeggen nog geen plannen te hebben  om het dataverbruik van afzonderlijke apps inzichtelijk te maken.

Het laatste nieuws over Vodafone

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu