Vodafone en KPN bezig met Android-apps via telefoonrekening betalen

Redactie
14 juni 2012, 12:35
1 min leestijd
Vodafone en KPN bezig met Android-apps via telefoonrekening betalen
vodafone-android

Eind mei maakte Hi bekend dat binnenkort Android-apps via de telefoonrekening betaald kunnen worden. Nu blijken ook Vodafone en KPN met soortgelijke plannen rond te lopen. “De verwachting is dat we na de zomer ook operator billing gaan aanbieden voor Android”, zegt een woordvoerder van Vodafone. KPN is aan het uitzoeken hoe betaling via de telefoonrekening eruit kan zien: “We testen de aanpak uitgebreid onder onze klanten en nemen hun wensen mee. Ook wordt gekeken naar de technische en juridische vereisten”, laat een woordvoerder weten.

T-Mobile wilde niet reageren op de vraag of operator billing voor apps in de toekomst mogelijk wordt. In de VS is operator billing al langere tijd gangbaar en in Nederland is het bij Vodafone ook al mogelijk: apps van de BlackBerry App World en Nokia Ovi Store zijn al via de telefoonrekening te betalen. Binnenkort komt daar dus ook waarschijnlijk Android bij.

Lees verder na de advertentie.

Het voordeel van afrekenen via de operator is dat je geen creditcard meer nodig hebt, zoals nu vereist is bij het doen van aankopen uit de Google Play Store. Google heeft geen alternatieve betaalmethoden zoals concurrent Apple, waar je bij winkels als Albert Heijn, HEMA en Dixons iTunes-tegoedbonnen kunt kopen. Ook kun je bij iTunes afrekenen met Click & Buy, een betaalsysteem waarbij je via een gewone bankrekening kunt betalen. Hoewel het systeem vaak klachten oplevert wegens onterecht geïnde bedragen, biedt het scholieren, studenten en andere gebruikers die geen creditcard willen of kunnen aanvragen de mogelijkheid om te betalen voor apps. Bij afrekenen via de provider verschijnen de bedragen van aangeschafte apps gewoon aan het einde van de maand op de factuur. De provider zorgt dan voor de verdere afrekening met partijen als Google.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu