Vodafone gaat in mei Nederlandse Android App Shop openen

Redactie
7 april 2010, 17:44
2 min leestijd
Vodafone gaat in mei Nederlandse Android App Shop openen
vodafone app store

Vodafone opent vanaf mei een eigen downloadwinkel voor Android-applicaties. De shop zal ook worden meegeleverd op Android-toestellen in acht Europese landen: Nederland, Duitsland, Griekenland, Italië, Ierland, Portugal, Spanje en Verenigd Koninkrijk. De Vodafone App Shop maakt deel uit van het Vodafone 360-initiatief, waar momenteel ook al LiMo-toestellen onder vallen. Het beheer van de shop is uitbesteed aan een Duits bedrijf, zo ontdekte Planet Android op basis van informatie van een ontwikkelaar.

Ontwikkelaars van Android-software krijgen regelmatig verzoekjes om hun applicaties ook in alternatieve Android-downloadwinkels te uploaden. Naast de officiële Android Market van Google zijn er downloadwinkels van Motorola, Sony Ericsson, Handango, Archos en nog veel meer. Als ontwikkelaar is het een behoorlijke klus om te zorgen dat in al die downloadwinkels de nieuwste versie van de app staat. Vanaf mei krijgen de ontwikkelaars er nog een extra klusje bij: apps uploaden naar de Vodafone Android-store. Voor het content management heeft Vodafone het Duitse bedrijf Arvato Mobile in de arm genomen. De focus ligt aanvankelijk op gratis applicaties. Arvato Mobile speurt nu naar kwalitatief goede, gratis Android-applicaties die ze in de Android App Shop kunnen opnemen en benadert daarvoor diverse ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

vodafone 360

Vodafone vindt het prima als de applicaties reclame van derde partijen bevat, maar adult content is niet gewenst. Uit de documentatie die de ontwikkelaars krijgen meegestuurd blijkt dat Vodafone het aanbod onder het label Vodafone 360 in de markt wil zetten. Vodafone strijkt 30% van de omzet op, net als Google. In de overeenkomst staat dat Vodafone de ontwikkelaars geen verdere kosten in rekening brengt, maar dat ze dat in de toekomst wel kunnen doen.

Geld verdienen met Vodafone App Shop

De Android Apps Shop zal naast de huidige Vodafone 360-activiteiten worden uitgevoerd en wordt beheerd door het eerder genoemde bedrijf Arvato Mobile. Zij testen of alle applicaties werken op de toestellen die Vodafone op de markt brengt. Vanaf juni zal de Vodafone Apps Shop voorgeïnstalleerd op nieuwe Android-toestellen aanwezig zijn. De klanten betalen via hun telefoonrekening.

Klanten Vodafone 360
Android App Store

Alle informatie is afkomstig van BluMedialab.com, een bedrijf dat we eerder hebben geïnterviewd als genomineerde voor de Planet Android App Challenge.

Categorie: Google Play
Spotlights: Android, Vodafone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's