De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Vodafone gaat muziekfestivals langs met oplaad-truck

Redactie
29 mei 2011, 14:40
1 min leestijd
Vodafone gaat muziekfestivals langs met oplaad-truck
vodafone truck

Het festivalseizoen komt eraan en niets is vervelender dan dat je halverwege een muziekfestival met een lege telefoon komt te zitten. Hoe vind je je vrienden terug op een immens terrein met meerdere podia? Vodafone heeft in Engeland iets erop gevonden: ze hebben een monstertruck laten ombouwen tot een mobiel laadstation.

De truck zal deze zomer langs 11 muziekfestivals gaan en biedt 2.000 mensen tegelijk de gelegenheid om hun smartphone op te laden. Het voertuig weegt 44 ton en staat op 18 wielen. Elk laadstation in de truck is gelijk aan een stopcontact thuis en laadt in minimaal mogelijke tijd je toestel op. Er zijn adapters aanwezig voor Android, Blackberry, iPhone en Nokia. Om te voorkomen dat het een chaos wordt met kabeltjes die in de knoop raken, gestolen toestellen en gebruikers die er met de verkeerde telefoon vandoor gaan, is er een systeem bedacht. De truck klapt open tot een trapvormige structuur, waar medewerkers zorgen dat alles volgens plan verloopt. Ook heeft Vodafone ervoor gezorgd dat je niet zomaar even langs de truck kan lopen en een paar telefoons kunt weggrissen.

Lees verder na de advertentie.

Vodafone verwacht deze zomer per festival zo’n 6.500 toestellen te gaan opladen. Eind van de zomer moet de teller op 72.000 opgeladen toestellen staan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu