‘Vodafone gaat op 17 februari Android-telefoon aankondigen’

Redactie
9 februari 2009, 17:45
2 min leestijd

Vodafone gaat 17 februari een Android-telefoon aankondigen. Het toestel is gemaakt door HTC en zal worden onthuld op Mobile World Congress in Barcelona. Hoe we dat weten? Niet omdat we pagina 17 van het Handelsblatt hebben gelezen, waar het gerucht blijkbaar wordt bevestigd, maar omdat iemand op Twitter heeft laten weten dat het er staat. HTC en Vodafone ontkennen beide dat er een aankondiging komt. Er worden meerdere Android-toestellen op Mobile World Congress verwacht – dat was ook de reden waarom we juist nu met deze website zijn gestart. Van Samsung, LG en Motorola worden ook aankondigingen verwacht.

Het Twitter-bericht werd gepost door Fee Beyer, die werkzaam is in de mobiele industrie. En inderdaad: wie de website van het Handelsblatt erop na slaat vindt een nieuwsartikel over Vodafone’s plannen met Android. Het artikel gaat in eerste instantie over de kansen die Android in de Duitse markt heeft: volgens consultancybedrijf Accenture zullen er dit jaar 1 miljoen toestellen worden verkocht. Ze baseren zich daarbij op een steekproef begin dit jaar. Accenture is blij verrast door de positieve verwachtingen, zo vlak voor de start. Van de iPhone zijn in Duitsland namelijk maar 450.000 toestellen verkocht sinds de lancering eind 2007. Toch wordt de G1 op dit moment voornamelijk gekocht door mensen die al een smartphone hadden. In het Accenture onderzoek gaf 87% van de geïnteresseerde G1-kopers aan, dat ze al een smartphone bezitten en die voor een G1 willen omruilen. Slechts 8% van de ondervraagden wilden hun iPhone omruilen voor een G1.

Lees verder na de advertentie.

Gartner verwacht dat eind 2010 vijf mobiele besturingssystemen de toon aangeven en 85% van de smartphone-markt controleren: Symbian, RIM, Windows (Mobile), OS X en Android. In 2015 zullen er nog maar drie platformen zijn overgebleven, denkt Gartner.

Over de verkoop van de G1 zegt Hamid Akhavan, baas van T-Mobile International: “De G1 is de succesvolste mobiele telefoon die we ooit in de VS verkocht hebben.” Google verdient er in eerste instantie niets aan, maar profiteert alleen als gebruikers de Google-applicaties gebruiken en mobiele advertenties te zien krijgen.

Het Vodafone-toestel heeft de codenaam Pionier gekregen, is door HTC geproduceerd en heeft uitsluitend een touchscreen. Een QWERTY-toetsenbordje zoals op de G1, ontbreekt.

Categorie: Smartphones
Spotlights: Android, HTC, MWC, Vodafone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's