Vodafone introduceert afrekenen via de telefoonrekening voor Android
Redactie

Vodafone introduceert afrekenen via de telefoonrekening voor AndroidBritse klanten van Vodafone met een Android-telefoon kunnen vanaf nu via hun telefoonrekening apps aanschaffen. Hierdoor is het mogelijk om zonder creditcard of Google Checkout apps te kopen. De dienst zal ook binnenkort in Duitsland uitgerold gaan worden. Het is nog niet bekend of en wanneer Nederland aan de beurt is. Vodafone is de eerste provider in Europa die afrekenen via de telefoonrekening mogelijk maakt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Betalen via telefoonrekening in Android MarketSinds 2010 is het zogenaamde carrier billing al beschikbaar in de Verenigde Staten, en sinds dit jaar ook al in Japan. Met de methode kan via de telefoonrekening worden afgerekend. Dit is echter meestal wel gebonden aan een limiet. Zo kun je in Engeland met Vodafone geen apps kopen die duurder zijn dan 30 pond, en is het ook niet mogelijk om meer dan 250 pond in een maand uit te geven. Het is wel mogelijk om van tevoren een tegoed te storten om apps mee te betalen of om achteraf af te rekenen.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen meer providers binnenkort carrier billing aan gaan bieden. Eerder maakte Google al bekend om op deze manier het gemakkelijker wil maken om apps te kopen. Het afrekenen via de telefoonrekening moet wellicht ook een stimulans zijn om betalen via je telefoon met NFC te stimuleren. Deze chip zit al in de Google Nexus S ingebouwd en zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk een standaard onderdeel van de mobiele telefoon worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.