De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vodafone lanceert eigen Android Market-kanaal

Redactie
5 juli 2011, 14:15
1 min leestijd
Vodafone lanceert eigen Android Market-kanaal

Vodafone begint een eigen kanaal in Android Market. In het kanaal zullen niet alleen applicaties te vinden zijn van diverse Vodafone-diensten, maar ook apps van de diverse partners van de provider. Het eigen kanaal moet het voor Vodafone-klanten gemakkelijker maken om goede apps en games te vinden in de appwinkel van Google.

Volgens Vodafone zal de nadruk bij haar eigen kanaal meer op kwaliteit dan kwantiteit liggen. Een veelgehoord commentaar op Android Market is dat het moeilijk is om de beste apps te vinden vanwege de onoverzichtelijke indeling van Android Market. Ook het snel uitbreidende aanbod van Android apps maakt dat het niet zo eenvoudig is om goede nieuws apps te ontdekken omdat er vaak ook veel rotzooi tussen staat.

Lees verder na de advertentie.

Vodafone is niet de eerste die met een eigen kanaal komt in Android Market. Zo hebben de telefoonfabrikanten HTC en Sony Ericsson ook al hun eigen Android-kanaal. Eerder dit jaar startte webwinkel Amazon met haar variant van de Android Market: de Amazon Appstore. Het Vodafone-kanaal is nu al te bezoeken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italie. Op korte termijn zal het Vodafone-kanaal ook toegankelijk zijn in Griekenland, Ierland en Portugal. Andere Europese landen zullen spoedig volgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu