Vodafone maakt eigen schil rondom Android

Redactie
5 augustus 2009, 18:19
1 min leestijd
Vodafone maakt eigen schil rondom Android
vodafone android

Vodafone gaf eerder aan dat ze wel voor Android kiezen, maar minder Google-invloeden willen. De eerste aanwijzingen daarvoor zijn er nu: Vodafone werkt aan een eigen schil rondom het besturingssysteem Android. Het plan is om ook andere mobiele platformen zoals Windows Mobile en de (meestal gesloten) besturingssystemen van eenvoudige mobieltjes van zo’n schil te voorzien.

Dat zal niet eenvoudig worden, want LG en Sony Ericsson stellen bijvoorbeeld geen API’s beschikbaar voor hun eigen platformen. De schil bestaat uit een nieuw homescreen met een link naar de browser, een link naar de Vodafone-downloadwinkel (dat heeft wellicht iets te maken met de eerder aangekondigde appstore), een link naar MyWeb en een tabblad naar MyStuff (muziek, video’s, ringtones en games). Er is ook een knop voor vijf VIP Contacts (5 favoriete contactpersonen). Bovenin het scherm is een balk met gemiste oproepen, nieuwe e-mail en ongelezen sms-berichten te zien.

Lees verder na de advertentie.

Vodafone wil voor het einde van het jaar 35 toestellen voorzien van de softwareschil. Dat zullen echter niet allemaal Android-toestellen zijn; voor een groot gedeelte zijn dat ook ‘gewone’ Nokia’s. Op de foto zie je een Nokia N85 met de inhoud van MyStuff.

http://youtu.be/EkXRQov80Co

Via: Tweakers.net

Categorie: Android OS
Spotlights: Android, Vodafone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's