Samsung gebruikt Vodafone Message+ in eigen Berichten-app

Wouter Nijsen
10 juli 2015, 12:12
1 min leestijd
Samsung gebruikt Vodafone Message+ in eigen Berichten-app

In de standaard Berichten-app van Samsung-toestellen is Vodafone Message+ aanwezig. Dit lijkt vooralsnog alleen te gebeuren bij de update naar Android 5.1.1.

Lees verder na de advertentie.

Berichten-app van Samsung

Het lijkt erop dat Vodafone Message+, de berichten-app van de provider, is ingebakken in sommige Samsung-toestellen. Tweakers meldt dat de berichten-app is opgedoken in een testtoestel van Vodafone. Hierbij gaat het om een Samsung Galaxy S6 Edge die is bijgewerkt naar Android 5.1.1 (Lollipop), de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. De update met de berichten-app is alleen uitgerold naar gebruikers die het toestel in combinatie met een Vodafone-abonnement hebben aangeschaft.

samsung galaxy s6 edge review

Of en bij hoeveel gebruikers Vodafone Message+ aanwezig is in de Berichten-app van Samsung, is echter onduidelijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met de software van het  betreffende toestel, omdat deze draaide op een build van Vodafone. Waarom Samsung de berichten-app in haar software heeft geïmplementeerd, is ook niet duidelijk.

Vodafone Message+

Vodafone Message+ is de berichten-app van Vodafone en is het beste te omschrijven als een WhatsApp-concurrent. De app is gratis te downloaden in Google Play, maar ook beschikbaar voor iOS-gebruikers. Kenmerkend  aan Vodafone Message+ is dat de app sms combineert met de chatgesprekken zoals die je kent van WhatsApp.

Wanneer twee gebruikers de app hebben geïnstalleerd op hun toestel, worden berichtjes als chat verzonden. Dat gaat dan via wifi of een mobiele dataverbinding. Wordt er een bericht gestuurd naar iemand die Vodafone Message+ niet gebruikt of offline is, dan wordt deze als een sms- of mms-bericht verzonden.

Laatste nieuws over Samsung

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu