De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Vodafone Nederland gaat femtocellen verkopen

Redactie
28 september 2011, 14:51
1 min leestijd
Vodafone Nederland gaat femtocellen verkopen
Vodafone Nederland gaat femtocellen verkopen

Provider Vodafone gaat vanaf volgend maand femtocellen aan zakelijke klanten verkopen. In de loop van volgend jaar kunnen ook consumenten een femtocell aanschaffen. Met een zogenaamde femtocell kun je het bereik van de provider vergroten. Het is een kleine zendmast die je kunt aansluiten op een breedband-netwerk, waarna het mobiele bereik op je telefoon of tablet verbeterd wordt. Vodafone is de eerste Nederlandse aanbieder die femtocellen gaat aanbieden.

In het buitenland worden femtocellen al langer gebruikt. Ze zijn vooral bedoeld om het bereik van een provider te vergroten op die plaatsen waar het ontvangstsignaal niet zo goed is, zoals een kantoorpand met dikke muren. De femtocellen van Vodafone worden gemaakt door het Chinese Huawei. Er kunnen maximaal vier mensen tegelijkertijd van het apparaat gebruik maken. Je kunt zelf instellen wie dit moeten zijn, zodat je niet bang hoeft te zijn dat iemand anders die met Vodafone belt en toevallig in de buurt is je signaal inpikt.

Lees verder na de advertentie.

Vodafone noemt de nieuwe dient SignaalPlus. Vanaf 17 oktober kunnen zakelijke klanten een femtocell aanschaffen. In de loop van 2012 kunnen ook particulieren een femtocell aanschaffen. Hoeveel de signaalverbeteraar gaat kosten is nog niet duidelijk.

Bron: Vodafone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu