Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Lancering Nexus 6 en Lollipop in Nederland uitgesteld

Redactie
18 november 2014, 10:59
2 min leestijd
Lancering Nexus 6 en Lollipop in Nederland uitgesteld

Klanten van Vodafone die gebruikmaken van een Nexus 5 met Android 5.0 Lollipop kunnen geen sms’jes meer versturen. Google stelt daarom de release van de Nexus 6 en Lollipop in Nederland uit.

Lees verder na de advertentie.

Dat bevestigt Google Nederland tegenover Android Planet nadat verschillende gebruikers van het Tweakers-forum over het sms-probleem klaagden. Google Nederland meldt:

“We hebben een softwarebug ontdekt in Android 5.0 Lollipop die ervoor zorgt dat Vodafone-gebruikers geen sms’jes kunnen versturen. Deze bug treft de Nexus 4 en Nexus 5, alsmede de nieuwe Nexus 6. We hebben daarom besloten om de release van de Nexus 6 en Lollipop voor de Nexus 5 en 4 uit te stellen totdat we het probleem hebben opgelost. We bieden onze excuses aan voor het ongemak.”

Een nieuwe Nederlandse releasedatum voor de Nexus 6 of Lollipop voor de Nexus-smartphones is nog niet door Google bekendgemaakt. De release van de Nexus 6 stond aanvankelijk gepland voor begin december, de uitrol van de Lollipop-update wordt per direct gestaakt.

Vodafone Nexus 5-klanten kunnen niet sms’en

smsc-nexus5

Sinds de update naar Android 5.0 kunnen Vodafone-klanten wel sms’jes ontvangen, maar niet versturen. Het probleem doet zich al voor sinds de eerste developer preview van Lollipop, waardoor het onwaarschijnlijk is dat de bug, die al aan Google is gerapporteerd, snel door de internetgigant gaat worden opgelost.

Vodafone-gebruikers met een Nexus 5 met Lollipop kunnen wel sms’jes versturen, maar deze sms’jes komen helemaal niet bij de ontvanger aan. In plaats daarvan rekent Vodafone extra kosten buiten de bundel voor het versturen van sms’jes naar buitenlandse nummers. Ook ondergetekende zit al zo’n 10 euro buiten zijn bundel door de sms-bug.

Het probleem doet zich voor door een zogeheten smsc-fout in Android. Bij Vodafone Nexus 5-gebruikers die al op Lollipop draaien, wordt de smsc – de berichtencentrale van een telecomprovider – niet automatisch ingevuld. Als je dit handmatig doet, wordt de  smsc wel goed weergegeven maar niet goed geüpdatet.

Laatste Lollipop-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu