Vodafone schrapt HTC Magic en voegt HTC Legend pre-order toe
Wouter Nijsen

De HTC Magic lijkt zijn langste tijd in de Nederlandse (web)winkels gehad te hebben. Nadat de het toestel eerst al uit de catalogus van PDAshop was verdwenen is de Magic nu ook van de Vodafone-website geschrapt. Hiermee komt een einde aan het tweede Android-toestel dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar was. In Amerika krijgt de Magic nog een tweede leven door het toevoegen van extra geheugen en een 3,5 mm hoofdtelefoon-aansluiting, maar die variant zullen we hier niet gaan tegenkomen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De doorlooptijd van de Magic is met 10 maanden behoorlijk kort te noemen; de officiële introductie van het toestel in Nederland was immers begin juni 2009. Aangezien de ontwikkelingen op het gebied van Android-telefoons behoorlijk snel gaan zou de Magic met zijn ‘ingehaalde’ specificaties niet meer voor spectaculaire verkoopcijfers gaan zorgen. Met het verdwijnen van de Magic heeft Vodafone echter wel een nieuw HTC Android-toestel toegevoegd, namelijk de recent gepresenteerde HTC Legend.

Dit toestel, dat eigenlijk meer gezien wordt als opvolger van de populaire HTC Hero, is nu als pre-order beschikbaar. Een releasedatum staat helaas niet op de website vermeld, wel dat het toestel gratis is bij een 2-jarig abonnement van €34,56. In de losse verkoop kost de HTC Legend bij Vodafone €449.

Onbekend is of Vodafone in Nederland ook het nieuwe Android-topmodel van de HTC,  HTC Desire gaat verkopen.

HTC Legend Vodafone pre-order

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.