Vodafone introduceert Smart Platinum 7 in Nederland

Thomas Haenen
27 september 2016, 17:22
2 min leestijd
Vodafone introduceert Smart Platinum 7 in Nederland

De Vodafone Smart Platinum 7 is een Android-smartphone met een groot AMOLED-scherm. Het toestel is vanaf vandaag exclusief bij de provider verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Vodafone Smart Platinum 7 officieel

Vodafone kondigde de Smart Platinum 7 eerder al aan voor verschillende andere landen, maar heeft het toestel vandaag ook stilletjes in Nederland gelanceerd. Het toestel is los verkrijgbaar vanaf 399 euro. Je kunt ook de Smart Platinum 7 kopen in combinatie met een abonnement van Vodafone via de site van de provider.

De Smart Platinum 7 lijkt een aangepaste versie te zijn van de Alcatel Idol 4S, die sinds enkele maanden in Nederland verkrijgbaar is. Alcatel levert wel vaker smartphones voor andere bedrijven. Zo produceert de Chinese fabrikant sinds kort ook toestellen voor BlackBerry. Vodafone’s toestel heeft bovendien dezelfde adviesprijs als de Idol 4S. Ook beschikken beide toestellen over ondersteuning voor een los verkrijgbare VR-bril die gebaseerd is op Google Cardboard.

Het toestel is relatief voordelig, maar toch uitgerust met moderne hardware. Zo heeft het 5,5 inch-scherm een hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. Er is een ruime 32GB opslagruimte aanwezig, wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. De Snapdragon 652-chip van het toestel bestaat uit acht cores. Daarvan zijn er vier geklokt op 1,8 GHz, en vier op 1,4 GHz. Ook is er 3GB werkgeheugen aanwezig.

Bestel de Vodafone Smart 7 Platinum bij Vodafone

Vodafone Smart 7 Platinum prijs

Door de vrij lage adviesprijs is de Vodafone Smart 7 Platinum een aantrekkelijk alternatief voor vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S7. Het toestel is wat minder krachtig, maar biedt toch een strak design en groot scherm. Ten opzichte van de Honor 8 en OnePlus 3, die dezelfde adviesprijs hebben, weet Vodafone onder andere een hogere resolutie te bieden.

Vodafone geeft niet aan op welke versie van Android het toestel loopt. Vermoedelijk loopt de Smart Platinum 7 op Android 6.0 Marshmallow, net als de Idol 4S. Of het toestel ooit een update naar Android 7.0 krijgt is onbekend.

Lees het laatste nieuws over Vodafone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu