De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Vodafone SmartPass: contactloos betalen met je smartphone

Gijs Ettes
27 maart 2014, 14:27
1 min leestijd
Vodafone SmartPass: contactloos betalen met je smartphone
Vodafone SmartPass

Vodafone heeft in samenwerking met Visa SmartPass gelanceerd, een Android-app waarmee je contactloos kunt betalen met je smartphone. SmartPass maakt hiervoor gebruik van de nfc-chip van je smartphone of van een sticker die je erop plakt, indien je telefoon niet over nfc beschikt. De sticker is te bestellen bij Vodafone, ook als je geen klant bent bij de provider.

SmartPass is een prepaid betaaldienst waarvoor je je moet registreren. Vervolgens kun je een tegoed opwaarderen (via iDEAL, creditcard of bankoverschrijving) zodat je op verschillende manieren en op verschillende plekken gemakkelijk contactloos kan betalen. Vanuit de app kun je je tegoed raadplegen, opwaarderen en direct je uitgaven checken. Ook is het mogelijk om geld naar andere gebruikers te sturen en te ontvangen.  

Lees verder na de advertentie.

Vodafone is van mening dat je over vijf jaar geen portemonnee meer nodig hebt om betalingen uit te voeren. Momenteel zijn er al circa 30.000 contactloze betaalpunten in Nederland en eind dit jaar moet dat aantal verdubbeld zijn. Je kunt onder andere al in winkels op NS-stations contactloos afrekenen met je smartphone. De SmartPass maakt dit gemakkelijk en doet tegelijkertijd ook dienst als prepaid Visa-creditcard.

https://www.youtube.com/watch?v=Qs50ZxHqSEo

Vodafone SmartPass downloaden

SmartPass is te gebruiken voor iedereen die ouder is dan 18 jaar.  Hoewel de SmartPass-app gratis is, zijn er wel kosten verbonden aan gebruik van de Vodafone-dienst. Zo kost het aanvragen van een nieuwe kaart of sticker 4,95 euro. De betaaldienst is het eerste jaar gratis en kost daarna jaarlijks 12,95 euro. Je tegoed opwaarderen via bankoverschrijving is gratis, net als het opladen via iDeal – mits het bedrag hoger is dan 20 euro. Voor een lager bedrag of opwaarderen via creditcard betaal je 50 cent per transactie.

Download: Vodafone SmartPass (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu