Vodafone verlaagt datalimieten en voert tethering-abonnement in

Redactie
22 juli 2011, 10:56
2 min leestijd
Vodafone verlaagt datalimieten en voert tethering-abonnement in
Vodafone verlaagt datalimieten en voert tethering-abonnement in

Vanaf 1 augustus gaat provider Vodafone de datalimieten voor haar bestaande abonnementen Bel + SMS + Web drastisch verlagen. Eerder deze week kondigde KPN al een soortgelijke abonnementswijziging aan. Daarnaast voegt Vodafone ook een nieuwe abonnementsvorm in: Bel + SMS + Web Smart waarbij tethering is toegestaan. Het gebruik van diensten als WhatsApp en VoIP is toegestaan in alle nieuwe abonnementen met een databundel, dit geheel in lijn met de nieuwe wetgeving over netneutraliteit. Het Vodafone (alleen) Bellen-abonnement komt te vervallen.

De huidige Vodafone Bel + SMS + Web abonnementen kennen een kleine prijswijziging, maar wel een flink verlaagde datalimieten. Bij het goedkoopste abonnement krijgt je nu 100 MB aan data, maar dit wordt in de praktijk 200 MB omdat alle abonnemetnen een standaard dataverdubbelaar krijgen. Je kunt wel 100 MB aan data bijkopen voor 2,50 euro. Dit betaal je alleen maar als je daadwerkelijk van de extra data gebruik maakt. De maximale downloadsnelheid bedraagt 3,6 Mbps waarbij voor tethering een aparte bundel moet worden afgesloten.

Lees verder na de advertentie.

Bij de nieuwe abonnementsvorm Bel + SMS + Web Smart hebben de abonnementen beduidend meer data, maar is de prijs ook flink hoger. Zo is het goedkoopste abonnement Smart 100 voor 42,50 euro per maand, waarbij je 100 belminuten krijgt en 1 GB aan data. Bij bellen wordt afgerekend per seconde, met een opstarttarief van 10 eurocent per gesprek. Sms’en in Nederland kan onbeperkt, in een van de 42 Passport-landen van Vodafone is dit gelimiteerd tot 500 sms’jes per maand. De maximale downloadsnelheid bedraagt 14,4 Mbps, met een uploadsnelheid van 2 Mbps. Het is mogelijk om extra bundels aan te schaffen bij de Bel + SMS + Web Smart abonnementen. VoIP-diensten worden nog steeds geblokkeerd, maar zullen wel worden vrijgegeven als de nieuwe netneutraliteitwetgeving is ingevoerd.

De huidige Bel + SMS abonnementen worden ook aangepast. Bij de goedkoopste variant bestaal je voor 65 belminuten of sms’jes 15 euro per maand, voor de duurste betaal je 45 euro per maand voor 425 belminuten of sms’jes. Internet kan hier wel los worden bijgekocht in een bundel waarbij je 9,50 euro per maand betaald voor een bundel van 200 MB met een maximale downloadsnelheid van 3,6 Mbps.

Bij de Vodafone sim only abonnementen zijn ook prijswijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de datalimieten bij Bel + SMS + Web sim-only ook flink verlaagd. De prijzen bij Bel + SMS sim-only en Bel + SMS + Web sim-only zijn ook wat aangepast, het Scherp-abonnement (alleen bellen) is ongewijzigd gebleven. Het Bellen-abonnement in combinatie met een telefoon is wel niet meer te krijgen.

De Vodafone iPhone-abonnementen zullen niet gewijzigd worden. Wel is het niet mogelijk om een Vodafone Bel + SMS + Web Smart af te sluiten in combinatie met een iPhone. De abonnementen van Vodafone-dochter Sizz die ook via het netwerk van Vodafone opereert zullen niet gewijzigd worden.

Update: Vodafone blokkeert nog steeds enkele diensten zoals VoIP (Skype) voor haar bestaande Bel + SMS + Web abonnementen. Pas als de nieuwe telecomwetgeving officieel is ingevoerd zullen deze diensten weer toegestaan worden. Nu ligt de wetgeving bij de Eerste Kamer klaar voor goedkeuring.

Bron: Vodafone & Tweakers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu