Vodafone voert snelheid mobiele netwerk op naar 28,8 Mbps

Redactie
22 juni 2010, 16:47
1 min leestijd
Vodafone voert snelheid mobiele netwerk op naar 28,8 Mbps
vodafone mobiel

Vodafone stuurde vanochtend een persbericht dat ze het snelste mobiele datanetwerk van Nederland krijgen. Door investeringen in glasverbindingen en capaciteit wordt een snelheid van maximaal 28.8 Mbps mogelijk. Die snelheid zul je echter alleen op je laptop halen, want de meeste smartphones komen met HSDPA niet verder dan 7,2 Mbps. De hogere snelheid is binnen enkele weken mogelijk in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Vodafone belooft dat je onder normale omstandigheden (dus niet tijdens een evenement waarbij mensen met z’n honderden zitten te internetten) snelheden haalt die vergelijkbaar zijn met een gemiddeld ADSL-abonnement. Het wordt daarmee het snelste mobiele datanetwerk van Nederland en één van de snelste in Europa. Door de aanpassingen kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijk gebruik maken van hogere snelheden. Binnenshuis, in de trein of auto ervaar je natuurlijk wel een lagere snelheid en/of een minder goede dekking. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk in de minder drukke uren van de dag gepland. Eventueel worden er mobiele zendinstallaties ingezet of worden aangrenzende faciliteiten ingeschakeld om te zorgen dat er zo min mogelijk van de werkzaamheden is te merken. Op vodafone.nl/werkzaamheden lees je meer. Begin juli komt er meer informatie over de tarieven, dekking en beschikbaarheid van de hogere snelheid.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile-gebruikers hebben de afgelopen weken al te maken gehad met werkzaamheden, maar die waren vooral gericht op het verbeteren van de dekking en de beschikbaarheid van 3G.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's