Voetbal voor Android: aScore, Soccer Score, FotMob en Scoreboard

Redactie
15 februari 2009, 0:15
2 min leestijd
Voetbal voor Android: aScore, Soccer Score, FotMob en Scoreboard
aScore

Het is superweekend voor de voetballiefhebbers! Gisteren kon je kijken naar AZ-PSV en vandaag staat Ajax-Feyenoord op het programma. Gelukkig zijn er Android-applicaties waarmee je voetbaluitslagen kunt volgen. Maar welke levert ook de standen van de Nederlandse Eredivisie en welke heeft leuke extra’s?

aScore haalt de actuele standen van de Fifa-website en toont ook uitslagen van de buitenlandse voetbalcompetities. Je krijgt live uitslagen te zien en kunt ook de uitslagen van wedstrijden eerder in het seizoen bekijken. Meer info: aScore

Lees verder na de advertentie.

Soccer Score van Plusmo is bij het opstarten een tegenvaller: je krijgt een raar vervormd plaatje van een voetbal in beeld. Maar daarna verschijnt er wel een normaal scherm. Je kunt kiezen uit vijf competities: Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Duits. Helaas, de Nederlandse Eredivisie is er niet bij en bij het aanvinken van een andere competie is onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. Een afrader dus.

fotmob

Fotmob is gemaakt door Score Service. Het zorgt dat je je favoriete voetbalteam kunt volgen. De Nederlandse Eredivisie wordt ondersteund, maar ook de Premier League, Bundesliga, Primera Division en nog een aantal andere buitenlandse competities. Bevat live scores, scoretabellen, topscorers en rss-feeds. Je kunt aanvinken welke competities je wel en niet wilt zien. Na het kiezen van Eredivisie kun je je favoriete team kiezen, live-resultaten bekijken, het schema en de topscorers bekijken. Onderin beeld zie je Engelstalig nieuws over de Nederlandse clubs.

Met Scoreboard kun je de dagelijkse uitslagen voor baseball, basketball, American football, ijshockey, rugby en voetbal opvragen. Je krijgt live-notificaties wanneer jouw favoriete team scoort. Scoreboard is gemaakt door Google zelf. De Belgische Jupiler Pro League zit erin, maar ook de Champions League en de Nederlandse Eredivisie. Je kunt zelf een filter instellen, zodat je niet de scores van oninteressante sporten te zien krijgt. Als je de Eredivisie opent krijg je een overzicht van de komende wedstrijden te zien. Je kunt op elke wedstrijd tikken om de actuele stand te bekijken. De informatie is wat beperkter dan bijvoorbeeld Fotmob.

Conclusie: kies aScore of Fotmob als je van voetbal houdt en een Android-toestel hebt. Deze applicaties bieden de meeste informatie en zien er het overzichtelijkst uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu