De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung-app Voice of Life helpt te vroeg geboren kinderen

Erwin Vogelaar
1 mei 2016, 15:12
1 min leestijd
Samsung-app Voice of Life helpt te vroeg geboren kinderen

Samsung ontwikkelt een nieuwe app die speciaal gemaakt is voor ouders om hun te vroeg geboren kinderen te ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Voice of Life

Samsung richt zich in een nieuwe serie experimenten op kinderen en de gezondheidszorg. Een recent voorbeeld is de app voor de  Gear VR, waarmee ouders een bedtijdverhaaltje met hun kinderen kunnen beleven als ze niet fysiek bij elkaar kunnen zijn. Een andere app, Voice of Life, brengt ouders ook dichtbij hun kinderen, maar dan op een hele andere manier.

https://www.youtube.com/watch?v=JytAVfeClLE

Via de app is het voor de moeder van een te vroeg geboren kind mogelijk om thuis haar stem op te nemen en naar het ziekenhuis te sturen. De app zorgt er vervolgens voor dat de opgenomen audio klinkt alsof het gehoord wordt vanaf de baarmoeder. Dit betekent dat voornamelijk de hoge tonen weggefilterd worden. De audio wordt afgespeeld via een speaker bij de baby, waardoor het kindje zich in de baarmoeder waant. Ook de hartslag kan geregistreerd worden via de hartslagmeter in Samsung-toestellen, en op dezelfde manier afgespeeld worden.

Jaarlijks worden er circa 15 miljoen kinderen te vroeg geboren. Door de stem van de moeder te horen, wordt het kind gekalmeerd en is er minder kans op latere problemen met de ontwikkeling. Uiteraard is de fysieke aanwezigheid van ouders de meest ideale situatie, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. De app is dan een goede vervanging. Het is nog niet bekend wanneer de applicatie beschikbaar komt. Waarschijnlijk zullen ziekenhuizen de mogelijkheid krijgen om de technologie aan te bieden aan ouders.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu