Voice Search ondersteunt vier nieuwe talen
Redactie

voice-searchVoice Search ondersteunt vanaf nu vier nieuwe talen: Russisch, Pools, Tsjechisch en Turks. Spreek ‘Ankara hava durumu’ in en Google zoekt naar het weer in Ankara. En ‘przepis na pierogi’ resulteert in het recept voor pierogi, een traditioneel Oost-Europees deeggerecht. Wellicht ondersteunt Android binnenkort ook wel de Nederlandse taal, want Google is hard op weg om zoveel mogelijk talen toe te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Wat kun je eigenlijk met Google Voice Search doen? Zoeken met je stem! Spreek een zoekopdracht in en Google vertaalt het ingesproken spraakcommando in tekst. Je kunt bijvoorbeeld vragen: “When was Abraham Lincoln born?” of “Pizza in Los Angeles.”

Als je een telefoon hebt met Android 2.0 of hoger, dan kun je de Voice Search-applicatie downloaden in de Android Market.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.