De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Volg de livestream van Google I/O op 10 en 11 mei

Redactie
9 mei 2011, 12:43
2 min leestijd
Volg de livestream van Google I/O op 10 en 11 mei
google io icon

Google-fans kijken er al weken naar uit: de Google I/O conferentie. Grote vraag is of Google en Samsung dit jaar een Chrome OS-netbook gaan lanceren. We zullen de toekomst van Android, Google Apps, Google TV en andere technologieën te zien krijgen. Duizenden ontwikkelaars zijn op 10 en 11 mei aanwezig bij de keynotes die Google in San Francisco presenteert. Wil je het live meebeleven, dan moet je op 10 en 11 mei naar de livestream gaan kijken:

  • 10 mei: keynote-presentatie van 18:00 – 19:00uur
  • 11 mei: keynote-presentatie van 18:30 – 19:30uur


Elk jaar worden interessante aankondigingen verwacht; vandaar dat de keynotes live worden gestreamd voor iedereen die niet bij het event aanwezig kan zijn. De keynotes zijn te volgen via: www.google.com/events/io/2011/.

Lees verder na de advertentie.

google io app

Er wordt gespeculeerd dat Google dit jaar samen met Samsung de eerste commercieel verkrijgbare laptop op basis van Chrome OS gaat aankondigen. Chrome OS is Google’s browsergebaseerde besturingssysteem. Google zelf heeft beloofd dat ze medio 2011 de eerste Chrome OS-computers op de markt zullen brengen, waarbij er ook kans is dat er een update voor Chrome OS wordt aangekondigd. Android is een heel ander verhaal: dit is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol ecosysteem met toestellen, software en diensten die gretig aftrek vinden. Android is nu het meestgebruikte besturingssysteem op smartphones en de groei is er nog lang niet uit. Google helpt de ontwikkelaars tijdens Google I/O om applicaties voor de Android Market te bouwen. Ook zullen er wellicht nieuwe plannen voor Android-tablets worden onthuld. En je zou het bijna vergeten, maar Google heeft natuurlijk ook nog de zoekmachine, Google Apps, Google Docs en Gmail die in tientallen technische sessies aan de orde komen.

Google I/O was binnen een uur uitverkocht, toen de kaartjes in februari in de verkoop gingen. Op eBay werden toegangskaartjes voor wel $2.000 verkocht, maar Google gaf ook 100 kaartjes weg aan ontwikkelaars die mededen aan een wedstrijd codeschrijven.

Wil je het volledige programma zien, dan is er een speciale Google I/O conferentie-app met alle sessies, deelnemende bedrijven en informatie over de keynote. En vergeet niet de keynotes te kijken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu