De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Home en Google Wifi worden samengevoegd’

Erwin Vogelaar
5 april 2017, 18:58
2 min leestijd
‘Google Home en Google Wifi worden samengevoegd’

De volgende Google Home kan wel eens een ingebouwde Google Wifi krijgen, want de zoekgigant wil de twee apparaten combineren. Een logische keuze.

Lees verder na de advertentie.

Krijgt volgende Google Home wifi?

Hoewel we in ons land Google Home nog niet in de winkels kunnen kopen, denkt Google uiteraard al na over de volgende versie van het apparaat. Volgens The Information overweegt het bedrijf om Google Home en Google Wifi te combineren, zodat consumenten maar één Google-apparaat in elke kamer hoeven te zetten dat alles kan.

volgende google home

Vorig jaar werd Google Wifi op dezelfde dag als Google Home onthuld. Het idee van eerstgenoemde is dat je puckvormige kastjes in elke kamer plaatst, waardoor je één sterk wifinetwerk krijgt. Google Home is uiteraard bedoeld om in elke kamer Google Assistant te bereiken en entertainment af te spelen. Door deze functies in één apparaat te stoppen, zou je in elke kamer zowel een sterk wifinetwerk als toegang tot Google Assistant met al je muziek en podcasts hebben. We kennen Google als een bedrijf dat constant bezig is om te stroomlijnen. Ook daarom is de focus op één apparaat een logische keuze.

Er is nog niets duidelijk over wat dit nieuwe apparaat moet kosten. Zowel Google Home als Google Wifi kosten op dit moment 130 dollar in de Verenigde Staten. Voor 300 dollar is een set van drie Google Wifi-apparaatjes te krijgen. Mochten de apparaten samengevoegd worden, maar toch rond de 130 dollar blijven, dan zou dat een slimme zet zijn.

Het is uiteraard ook goed mogelijk dat het bedrijf ervoor kiest om een goedkopere en duurdere versie van de Home aan te bieden. Dezelfde strategie wordt bijvoorbeeld toegepast met de Chromecast, waar een duurdere versie van verkrijgbaar is die 4K ondersteunt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu