Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Volgende jaar eerste Android-telefoons met Intel-processoren

Redactie
14 september 2011, 12:28
1 min leestijd
Volgende jaar eerste Android-telefoons met Intel-processoren
Intel Android-tablet

Tijdens de Intel Developers Conferentie (IDC) heeft Intel bekend gemaakt dat Google de komende versies van Android gaat optimaliseren voor haar Atom-processor. Naar verwachting zullen begin volgend jaar de eerste Android-telefoons met Intel-processoren al te koop zijn, aldus Intel-CEO Paul Otellini. Tijdens de presentatie van Intel op IDC kwam ook Android-topman Andy Rubin het podium op die uitleg gaf over over hoe de samenwerking eruit gaat zien. Tevens liet Intel prototypes van een smartphone en een tablet met Android zien.

In de mobiele markt is Intel voorlopig nog de grote afwezige. De meeste telefoons en tablets maken gebruik van ARM-chips omdat deze een stuk zuiniger zijn. De chips van Intel zijn uitermate geschikt voor latops en desktopcomputers, maar het is de chipgigant vooralsnog niet gelukt om deze te optimaliseren voor kleinere mobiele apparaten.

Intel was lang bezig met Nokia om een eigen mobiel besturingssysteem, MeeGo, te ontwikkelen dat gebruik moest gaan maken van de chips van Intel. Toen Nokia besloot om over te stappen naar Windows Phone 7 met de bijbehorende ARM-chips waar het besturingssysteem van Microsoft op draait, leek de ontwikkeling even stil te liggen.

Lees verder na de advertentie.

De telefoon die Intel liet ziet had een 4 inch scherm en was minder dan een centimeter dik. Het toestel zou voorzien zijn van een volgende generatie Intel-processor met codenaam Medfield. Over de tablet is weinig bekend, behalve dat die op Android draait en een Intel-chip aan boord heeft. Volgens Andy Rubin zal Android op alle niveau’s worden geoptimaliseerd voor de chips van Intel, zodat deze kunnen concurreren met de huidige ARM-chips. Er zijn nog geen fabrikanten aangekondigd die de nieuwe chip gaan gebruiken in hun telefoons of tablets.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu