Volgende maand Android-gebaseerde Yahoo-telefoon te koop in Japan

Redactie
18 augustus 2011, 18:09
1 min leestijd
Volgende maand Android-gebaseerde Yahoo-telefoon te koop in Japan
Volgende maand Android-gebaseerde Yahoo-telefoon te koop in Japan

Vanaf volgende maand is in Japan een officiële Yahoo-telefoon te koop die draait op een aangepaste versie van Android 2.3. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het is heel logisch als je beseft dat Yahoo de grootste website van Japan is. De eerste Yahoo-telefoon wordt gemaakt door Sharp, en is gelijk aan de Aquos Phone The Premium SoftBank 009SH. Naast Android zal de telefoon Yahoo als zoekmachine hebben geinstallerd en zullen er veel Yahoo-app op te vinden zijn zoals Yahoo Japan Home en Yahoo Japan Auctions.

Het Yahoo-toestel heeft een 4 inch LCD-aanraakscherm met een qHD-resolutie. Er is een 8 megapixel camera aan bood met Bluetooth 3.0, infrarood en Wi-Fi b/g/n. Ook is een digitale TV-tuner aanwezig om mobiel televisie te kijekn en een e-wallet functie zodat ook met de telefoon betaald kan worden.

Lees verder na de advertentie.

De telefoon wordt uitgebracht door SoftBank, de derde provider van Japan en tevens de grootste aandeelhouder van Yahoo Japan. Yahoo Japan Premium leden krijgen de telefoon gratis voor twee jaar, anders moet hier 4,50 dollar voor worden bijbetaald. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de Yahoo-telefoon ooit naar Nederland zal komen.

Yahoo-telefoon

Bron: TechCrunch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu