Volledig donkere modus Google Maps rolt komende weken uit

Mike Peek
23 februari 2021, 20:14
2 min leestijd
Volledig donkere modus Google Maps rolt komende weken uit

Google Maps krijgt eindelijk een volledig donkere modus. De update rolt de komende weken uit. Maps is één van de laatste Google-apps die nog niet over een donker thema beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps krijgt eindelijk volledig donkere modus

Binnenkort kun je eindelijk aan de slag met de volledig donkere modus van Google Maps. De zoekgigant rolt deze update de komende weken uit. Veel gebruikers wachten al jaren met smart op een donker thema voor de kaarten-app. Dat is vooral ‘s avonds veel rustiger voor je ogen. Als je smartphone een oled-scherm heeft, bespaar je bovendien wat accusap. Donkere pixels kosten op dergelijke displays minder stroom.

Google Maps was al deels met donker thema te gebruiken, maar alleen tijdens het navigeren. Straks doet de hele app mee. De zoekbalk en suggesties bovenaan kleuren lichtgrijs, terwijl de kaart zelf een donkerdere tint krijgt.

Google maps donkere modus

Als het donkere thema voor jou beschikbaar is, krijg je een melding wanneer je Google Maps opent. Je hebt dan de keuze uit drie opties: een donkere modus, lichte modus of stand die zich aanpast aan de rest van je telefoon. Als je bijvoorbeeld hebt ingesteld dat je overdag een licht thema gebruikt en ‘s avond een donkere modus, dan sluit Maps bij deze voorkeuren aan. Uiteraard kun je later altijd nog voor een ander thema kiezen.

De donkere modus voor Google Maps is de zoveelste update in korte tijd voor de beroemde kaarten-app. Laatst voegde Google al splitscreen aan Street View toe in Maps. Daardoor heb je tijdens het navigeren de kaart en het straatbeeld tegelijk op je scherm.

Vorig jaar voegde Google Maps al markeringen toe aan Street View. Hierdoor is het makkelijker om cafés, winkels en bedrijven te herkennen. Ook krijgen de kaarten in Google Maps steeds meer details. Dat is handig als je bijvoorbeeld gaat wandelen en wil weten hoe dicht het bos in een natuurgebied is.

Lees meer over Google Maps:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu